Noodlot treft Niels Vets opnieuw

Fortuna-speler Niels Vets © Fortuna Sittard
Fortuna Sittard moet het opnieuw lang stellen zonder verdediger Niels Vets.
In de afsluitende training voor het duel met Roda JC scheurde de Belg zijn voorste kruisband af. Een ernstige blessure waar zes tot negen maanden herstel voor staat.

Seizoen lijkt voorbij
Daarmee lijkt het seizoen voor Vets opnieuw vroegtijdig ten einde. Vorig jaar stond de 22-jarige verdediger ook bijna een jaar aan de kant. Toen vanwege een slepende enkelkwetsuur. Zonder Vets treedt Fortuna vrijdagavond om 20.00 uur aan tegen FC Eindhoven. De Brabanders presteren tot dusver uitstekend en vinden zichzelf terug op de vierde plek in de rangschikking.

Fortuna-trainer Peter van Vossen keek de afgelopen week met de selectie terug op de verloren derby en vond ook dat de nederlaag geïnitieerd werd door een uiterst magere eerste helft. ,,De tweede helft was wel van een behoorlijk niveau en we kregen nog twee goede kansen op de aansluitingstreffer. Met name Jasper Waalkens had moeten scoren.”

Kansen

Tegen FC Eindhoven ziet Van Vossen volop kansen. ,,Het is een ploeg die wil voetballen en dat ligt ons wel. Ik verwacht een open wedstrijd en hopelijk kunnen we ons revancheren voor het verlies tegen Roda.”