Omstreden penalty velt matig MVV

© Bas Quadvlieg
Geveld door een fel betwiste penalty in de slotminuten bleef MVV vrijdag tegen De Graafschap met lege handen achter in de Geusselt: 0-1.
Bryan Smeets kreeg de bal in 86ste minuut ongelukkig tegen zijn hand en arbiter Boot wees, na enige aarzeling, naar de stip. Lazic velde het vonnis over de Maastrichtenaren.

Superboeren

Onverdiend was de overwinning van de Superboeren niet. MVV kon geen vervolg geven aan het uitstekende spel van vorige week tegen VVV en moest in grote delen van de wedstrijd de regie aan De Graafschap laten.

Counter

MVV begon vol aanvalslust aan de wedstrijd en had al na enkele minuten drie corners genomen. Veldmate had de openingstreffer op zijn schoen, maar stuitte op doelman Heusinkveld. De Graafschap liet zich echter niet in de hoek zetten en was na de openingsfase voortdurend dreigend in de counter.
De Maastrichtenaren konden op geen enkele manier meer domineren, vooral omdat vrijwel elke combinatie smoorde in goede bedoelingen.

Doel onder vuur

Smeets had direct in de tweede helft de droogte kunnen verjagen met een sluw geplaatst schot, maar Heusinkveld kreeg nog een hand achter de bal. Verder was het vooral De Graafschap dat het doel onder vuur nam. En toen sloeg ook nog de pechduivel toe. Smeets kreeg de bal tegen de hand en De Graafschap profiteerde dankbaar: 0-1.