Stitzinger derde Nederlander in Dam tot Dam

© archief L1
Patrick Stitzinger finishte als derde Nederlander in de Dam tot Damloop. De Maastrichtenaar liep de tien Engelse mijl in 49.56 min.
Stitzinger, in voorbereiding op de marathon van Amsterdam, liep de hele wedstrijd in een groep met onder meer EK-deelnemer Tom Wiggers. In de eindsprint bleef deze nipt voor op Stitzinger. Wiggers kwam in het internationale veld binnen op plaats 17 en Stitzinger op plaats 18.

Mwangangi

Ricardo Floris (Maastricht) was op plaats 36 de tiende Nederlander (53.30 min). Beste Nederlander was Khalid Choukoud (Den Haag) die in 47.59 min twaalfde werd. De wedstrijd werd gewonnen door de Keniaanse favoriet John Mwangangi in 45.45 min. Hij bleef twee seconden voor op Nguse Amiosom uitEthiopië.

Vrouwen

Bij de vrouwen won de Keniaanse LInet Masai (Kenia) in 53.03 min voor Tiki Gelana uit Ethiopië (53.57 min). Miranda Boonstra uit Molenhoek finishte als negende en werd met die klassering de vierde Nederlandse. Zij kwam tot 58.02 min. Hilda Kibet was de snelste Nederlandse. Zij werd derde in 54.25 min.