KNVB-voorzitter bezorgd over racistische incidenten

Het duel tussen ASV De Dijk en Fortuna Sittard werd vorige week stilgelegd vanwege racistische uitlatingen. © Jiry Funke
KNVB-voorzitter Michael van Praag maakt zich grote zorgen over de recente racistische incidenten op het voetbalveld. Vorige week ging het mis bij een wedstrijd van Fortuna Sittard.
De voorzitter van de voetbalvond uitte zijn zorgen in een gesprek met FOX Sports.

Oerwoudgeluiden
De bekerwedstrijd tussen Fortuna Sittard en de Amsterdamse amateurclub ASV De Dijk werd vorige week stilgelegd vanwege oerwoudgeluiden richting Fortuna-speler Seku Conneh. Nadat de spits inviel maakten enkele supporters van De Dijk oerwoudgeluiden, waarop de aanwezige Fortuna-fans fel reageerden. De wedstrijd werd daarop gestaakt door scheidsrechter Gerrets.

Feyenoord
Naast de oerwoudgeluiden bij De Dijk was er in dezelfde week nog een incident. Feyenoord-speler Colin Kazim-Richards was zaterdagavond het doelwit van racistische uitlatingen tijdens de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles.

Aanpakken
Het aanpakken van racisme op het voetbalveld is volgens van Praag een taak van de clubs. "Zij weten wie het zijn, en zij hebben de contacten met de supporters. De clubs moeten er alles aan doen om hen in het gareel te houden."