Vriendin stockcar-racer publiceert beelden crash

Het ongeluk tijdens de stockcar-races op het circuit in Venray. © L1
De vriendin van de coureur uit Baarlo, die in augustus zwaargewond raakte bij een stockcarrace op Raceway Venray, heeft beelden van het ongeluk online gezet.
Dat deed ze om aandacht te vragen voor de omgangsvormen onder de coureurs. Bij stockcarraces is het toegestaan om met de auto tikken uit te delen aan andere deelnemers.

Volgens de vriendin van de Baarlose rijder worden wagens moedwillig hard in de vangrails ingeduwd. Volgens haar is het wachten tot er doden vallen.

Brandende auto
De auto van de Baarlonaar knalde tegen de vangrail en zijn wagen vloog in brand. Een andere coureur heeft hem met gevaar voor eigen leven uit het brandende wrak gehaald. Het slachtoffer werd met de traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht.

Meerdere botbreuken
De Baarlonaar is daar geopereerd aan een gecompliceerde breuk in zijn rechterbovenbeen. Verder heeft hij breuken in zijn rechterelleboog, linkerschouderblad, bekken en een wervel. Ook waren op een scan lichte kneuzingen en een lichte bloeding in de hersenen te zien.

De coureur wacht een lange revalidatie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!