Arne Agten maakt Belgisch feestje van STAPloop

© www.staploop.nl
De Belg Arne Agten heeft de hoofdloop van de STAPloop gewonnen.
De tien kilometer in de Brunssummerheide legde de atleet van Vabco Mol af in een tijd van 34:16. De Duitsers waren zoals gewoonlijk bij de STAPloop weer goed vertegenwoordigd. Achim Tholen uit Gangelt werd tweede (35:07). De beste Limburger was te vinden op de derde plek. Roger Rousseau van Loperscompany Maastricht kwam kort na zijn Duitse collega binnen in 35:18.

Snelste vrouw

De beste vrouw op de hoofdloop kwam als vijfde in totaal over de finish. Nadja Wijenberg (40:33) van AV Unitas uit Sittard wist Esther Schouten (40:49), de clubgenote van winnaar Agten, voor zich te houden. Eva Offerman uit Herzogenrath moest genoegen nemen met een derde plaats. Zij finishte na 41:47.

Twee wedstrijdjes

Achim Tholen liet het niet bij de hoofdloop. Voor zijn tien kilometer liep hij nog een rondje van vijf kilometer. Met een tijd van 18:44 werd hij bij die zogeheten Trimloop ook tweede. Bij die loop blonken vooral de talenten uit. Junior Jorrit van der Raadt van STAP wist daar de show te stelen. Hij had zeventien minuten en vier seconden nodig voor de vijf kilometer. Sander Hartmut werd derde in 18:50.
Sandra Fuchs (21:44) uit het Duitse Erkelenz sleepte bij de vrouwen de titel in de wacht. De junioren Britt Jacobi (22:11) en Cathelijne Kam (22:29) werden respectievelijk tweede en derde.