Schrikbarend verlies van Fortuna tegen Eindhoven

Fortuna Sittard - FC Eindhoven, 19 september 2014 © Ermindo Armino
Zonder ook maar één kans te creëren verloor Fortuna Sittard van FC Eindhoven: 0-2. De manier waarop de Sittardenaren zich liet slachten was schrikbarend.
Nadat Eindhoven al vier dotten van kansen had gemist, knikte middenvelder Jens van Son op het half uur de dikverdiende 0-1 binnen.
Drie verdedigers
Trainer Peter van Vossen van Fortuna startte vrijdagavond met drie in plaats van vier verdedigers om zo op het middenveld een man meer te hebben. "Want," zei de Zeeuw daags voor het duel, "ik wil Eindhoven verrassen..." De speelwijze zorgde ervoor dat Jasper Waalkens een linie zakte, waardoor er voorin een plek vrijkwam voor Seku Conneh. Nog geen veertig minuten later mocht de jonge spits alweer inrukken, begeleid door een met frustratie doordrenkt fluitconcert.

Armoe troef
Ook na rust was het armoe troef bij de thuisploeg. Geen moment slaagde Fortuna erin gevaarlijk te worden en het was wachten op de tweede Brabantse treffer. Die kwam er in 74ste minuut na een kapitale blunder van Jordy Briels. De Venlonaar schoof de bal zomaar in de voeten van een Eindhovense aanvaller. Kaya redde op het eerste schot, maar de inzet van Fries Deschilder was de Belgische doelman te machtig: 0-2.

Fortuna is een zwalkend elftal dat in de huidige staat zelfs moeite zal hebben om komende week het Amsterdamse De Dijk uit te schakelen in het nationale bekertoernooi.