Roda stunt in beker tegen Heerenveen

Bekerwedstrijd Roda JC - Heerenveen. © Ermindo Armino
Kerkrade waande zich dinsdagavond even terug op het hoogste voetbalpodium. Na een zinderende slotfase elimineerde Roda JC, gedegradeerd naar de eerste divisie, Heerenveen in de beker.
De nummer vier van de eredivisie ging met 2-1 onderuit.

Frisse start

Roda ging fris van start en was in de eerste helft zeker niet de mindere van Heerenveen. Met soepel combinatiespel probeerde de thuisploeg de nonchalant ogende Friese afweer te ontregelen, en dat lukte aardig.
Zo aardig dat doelman Nordfeldt halverwege de eerste helft met een enorme blunder de Kerkradenaren in het zadel hielp. De Zweedse goalie schoof de bal tegen Schreurs en via een carambole kwam die voor de voeten van Cicilia, die een maagdelijk leeg doel voor zijn ogen zag: 1-0.

Druk

Heerenveen voerde de druk na de achterstand op, in het besef dat gezichtsverlies in Kerkrade een flinke smet zou zijn op de prima seizoenstart. Roda moest steeds meer terrein afgeven en beperkte zich vooral tot de counter.
De defensie bleek stabiel, met stille kracht Bart Biemans als rots in de branding. Na dik een uur spelen had de thuisploeg de Friezen tot een schier onmogelijke inhaalrace kunnen dwingen, maar in droompositie miste Danny Schreurs ongelukkig een voorzet bij de tweede paal.

Zinderende slotfase

En toen begon een zinderende slotfase. Eerst kopte invaller Thorsby de gelijkmaker binnen, waarna binnen een minuut Mitchel Paulissen de euforie terugbracht in het Parkstad Limburg Stadion: 2-1.