Gesteggel over kaartverkoop Fortuna-Roda

© Rob Oostwegel
Zaterdag is het zover: de derby tussen Fortuna Sittard en Roda JC. In aanloop naar de beladen wedstrijd is er een hoop te doen over de kaartverkoop.
Tot nu toe zijn er slechts zo'n 6000 kaarten verkocht. Dat terwijl Fortuna -voor het eerste treffen met Roda in twaalf jaar- hoopte op ongeveer 10.000 bezoekers. De verkoop wordt bemoeilijkt door de strikte regels; supporters zonder een zogeheten clubcard mogen maar één kaartje kopen.

De bezoekers
Vanuit Kerkrade klinkt er luide kritiek. Roda JC had gevraagd om 2000 plaatsen voor de bezoekende supporters, maar kreeg er slechts 800. Een aantal Roda-fans besloot daarop kaartjes te kopen voor de lege plekken buiten het uitvak, tussen de Fortuna-supporters. Daarvan is thuisclub niet gediend. Roda-fan Thimo Haas liet op twitter weten dat hij een brief op de mat kreeg waarin staat dat hem de toegang tot het stadion wordt ontzegd. "Mocht u als nog (sic) besluiten naar het stadion te komen, dan kunnen er maatregelen genomen worden in het kader van het dan van kracht zijnde noodbevel", zo staat er te lezen.