Akershoek wint slordige Triatlon Maastricht

© Thinkstock
Zuid-Hollander Marco Akershoek was de snelste op de Olympische afstand van de Triatlon van Maastricht.
In het water wist de triatleet al een voorsprong op te bouwen op achtervolger Sven Strijk. Die gaf hij vervolgens niet meer uit handen.

'Niet beter gekund'

Uiteindelijk voltooide Akershoek de anderhalve kilometer zwemmen, veertig kilometer wielrennen en tien kilometer lopen in 1.51,59. "Ik wist dat ik op de fiets voor Sven moest blijven. Dat was een belangrijk doel en dat is me gelukt. Ik had het niet veel beter kunnen doen", vertelde de winnaar.

Nummers twee en drie

Strijk kwam even later binnen in 1.52,17. Het gat met de nummer drie, Bob Martens, was groot. De man uit Beek finishte in 1.57,28. "Dit was het maximaal haalbare voor mij", vertelt Martens na afloop. "Ik kon het verschil niet maken met dit parcours. Ik moest steeds draaien, keren en weer opnieuw aanzetten. Niet zo fijn dus, het ging vorig jaar een stuk beter."

Gevaarlijke situaties

Veel deelnemers waren het met elkaar eens: de organisatie kon en moest een stuk strakker. "Twee keer heb ik me vergist", bekent Jony Heerink, winnares bij de vrouwen. "Ik ben een stukje verkeerd gefietst en de switch na het zwemmen ging ook fout. Dat moet gewoon veel beter aangegeven worden."
Ook Brian Weeda was niet te spreken over enkele passages in het parcours. "Je moest op een gegeven moment een stoep oprijden met je fiets. Dat is veel te gevaarlijk. Ook rijden er op sommige plekken auto’s en steken mensen over. Dat vind ik gewoon niet veilig."