Herstelde Höcher start op de bank bij Roda JC

© L1
Roda JC-trainer René Trost kiest zaterdag (16.30 uur) in het thuisduel tegen Jong Ajax voor dezelfde basis die startte tegen Fortuna Sittard.
Het betekent dat de vorige week op het laatste moment wegens ziekte afgehaakte topscorer Marc Höcher op de bank begint. Höcher sloot donderdag pas aan bij de groepstraining. "Hij is drie kilo afgevallen en toonde er begrip voor dat ik het team laat staan", aldus Trost. "Als invaller kan hij ook van grote waarde voor ons zijn."
Afwezig
Op de lijst met afwezigen staan de namen van Henk Dijkhuizen, Rigino Cicilia (die beiden de laatste wedstrijd van hun schorsing uitzitten), Anco Jansen en Martijn Monteyne. Jansen zal naar verwachting over ruim een week de eerste speelminuten maken bij het tweede team, Monteyne gaat volgende week met de groep meetrainen.

Jong Ajax
Trost zag Jong Ajax maandag met 4-2 winnen van Sparta. Eerder dit seizoen was hij er in Amsterdam bij toen de jeugdige Ajacieden Telstar klopten. "In die wedstrijd speelden de meeste jongens vooral voor zichzelf. Tegen Sparta was het een stuk strakker georganiseerd. Bij Ajax kunnen ze allemaal voetballen en ook fysiek is het dik in orde. We moeten gedisciplineerd spelen en de ruimtes niet te groot maken. Daar weten ze namelijk wel raad mee. De ervaring die onze ploeg heeft, kan opnieuw een belangrijke factor zijn."
René Trost over duel tegen Jong Ajax