Poels hoopt op top 10-notering voor Nederland

© Wieler Revue
Wout Poels uit Blitterswijck verwacht dat de Nederlandse equipe zondag tijdens de WK-wegwedstrijd in het Spaanse Ponferrada hoge ogen gaat gooien.
Bondscoach Johan Lammerts kan volgens de 26-jarige renner vertrouwen op een sterke groep. “We hebben niet echt een afmaker in huis, maar ik denk dat we alle negen in de top tien kunnen rijden als we top zijn”, vertelt hij tegen NU.nl.

Kopmannen

Maastrichtenaar Tom Dumoulin en Bauke Mollema zijn de kopmannen van het Nederlandse team. Behalve Poels verschijnen ook Wilco Kelderman, Tom-Jelte Slagter, Pieter Weening, Stef Clement, Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle aan de start.

'Kansen spreiden'

Poels: "Bauke en Tom staken er in de laatste World-Toer koersen bovenuit." De renner vindt dat ook andere teamgenoten niet zomaar uit beeld mogen raken. "We moeten de kansen wel spreiden en niet te snel mensen opofferen. Misschien is een van onze kopmannen niet goed. Dan hebben we er nog zeven over."
Dumoulin pakte woensdag een bronzen plak tijdens de WK-tijdrit. Hij is naar eigen zeggen ‘in de vorm van zijn leven’ en hoopt op een prominente rol in de finale.