Peelpush baalt van verschuiving volleybalderby

De derby tussen de volleybalsters van Irmato/VC Weert en Peelpush, bij de start van het nieuwe eredivisieseizoen, is verplaatst van zaterdag 4 naar dinsdag 7 oktober.
Dit zeer tegen de zin van de Peelclub.
Door activiteiten van de scouting in sporthal Aan de Bron op 4 oktober, moest VC Weert op zoek naar een nieuwe datum. De meest logische nieuwe speeldag zou zondag 5 oktober zijn. Maar die dag is de hal pas rond 18.00 uur beschikbaar, zegt wedstrijdsecretaris Nico Snellen van VC Weert.

Goed alternatief
"Met de opbouwtijd van het veld en de warming- up zou de wedstrijd pas na 20.00 uur afgelopen zijn. Dat kan op zondag niet volgens de gemeentelijke regels. We hebben naar een goed alternatief gezocht en kwamen uit op dinsdag 7 oktober".

Teleurgesteld
Teammanager René Strijbosch van Peelpush is teleurgesteld. "Een nieuwe datum vastleggen hoort in onderling overleg te gebeuren. Ieder voorstel van onze kant werd afgewezen door Weert, zoals het verplaatsen naar Meijel.

Spelen op dinsdag is topsport onwaardig. We hebben het hier over eredivisie, niet over een wedstrijd uit een lagere afdeling".