Melvin Platje naar VVV

Melvin Platje © L1
Melvin Platje is de nieuwe spits van VVV-Venlo. De 25-jarige aanvaller tekende dinsdagavond een contract voor een jaar.
Platje kocht vorige week zijn contract af bij zijn laatste werkgever Neftci Bakoe uit Azerbeidzjan. Daardoor kon VVV ook na het sluiten van de transfermarkt de spits aan zich binden. Platje kwam weinig aan spelen toe doordat in de Azerbeidzjanse competitie maar vijf buitenlanders per team mogen spelen. Platje: "Bij ons stonden er dertien onder contract."

Opvolger Nwofor
De Venlose club wil het nog niet bevestigen maar vast staat dat huidge spits Uche Nwofor niet meer terugkeert in de Koel. De Nigeriaan is op dit moment in zijn vaderland voor een interland tegen Congo. Volgens directeur Marco Bogers is bekend dat Nwofor niet gelukkig is in Venlo. "Maar wat er verder gaat gebeuren, kan ik niets over zeggen. Daar hebben we met een aantal partijen afspraken over gemaakt." Het feit dat Platje bij het ondertekenen van zijn contract dinsdagavond een shirt met rugnummer 9 op tafel had liggen, het nummer van Nwofor, spreekt evenwel boekdelen.

Mochten Platje en VVV na dit seizoen content met elkaar zijn, dan behoort een langere periode in Venlo zeker tot de mogelijkheden. "Als we promoveren is het aantrekkelijk om te blijven", begint Platje. "Maar eerst maar eens dit seizoen."

Kelvin Platje
VVV-voorzitter Hai Berden stuurde dinsdagavond trots een tweet de wereld in over de nieuwe aanwinst. In zijn enthousiasme had hij het echter over ene Kelvin Platje in plaats van Melvin.