VOS neemt team uit competitie na mishandeling

© L1
Voetbalclub VOS uit Venlo heeft het zesde team voorlopig uit de competitie gehaald. De club wil eerst opgehelderd hebben wat zondag in Reuver is gebeurd toen een uitwedstrijd eindigde in een vechtpartij.

Onderzoek

Voorzitter Sjors Peeters zei maandag dat onbekend is wie betrokken zijn geweest bij de vechtpartij. Waarschijnlijk is er een vechtpartij ontstaan na een beslissing van de scheidsrechter. Het slachtoffer zou een discussie daarover hebben willen sussen, waarna voetballers van VOS geweld hebben gebruikt. De leider en de aanvoerder van het team wordt maandagavond om opheldering gevraagd.
Volgens de voorzitter gaat het om een volledig Turks team, dat al meer dan 10 jaar bestaat en nooit eerder problemen heeft veroorzaakt.

Mishandeling

Een 30-jarige voetballer van Reuver 5 werd volgens de politie door verschillende spelers van VOS geschopt en geslagen tijdens een vechtpartij op het veld. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis.
De wedstrijd werd gestopt en de Venlose voetballers vertrokken. Er is tot dusver niemand aangehouden.

KNVB

De KNVB spreekt over ernstige incidenten. De tuchtcommissie zal actie ondernemen, kondigde een woordvoerder aan. "Elk incident is er een teveel. Voetbal moet leuk zijn. Iedereen moet er plezier aan beleven," liet een woordvoerder maandag weten.