Overslaan en naar de inhoud gaan

Sporen uit prehistorie gevonden in Wanssum

Geplaatst opdonderdag 7 april 2016 - 14:10

Langs de Maas tussen Wanssum en Ooijen zijn deze week bij archeologisch onderzoek sporen uit de prehistorie en de steentijd gevonden.

De archeologische vondsten werden ontdekt op de plek waar in de toekomst hoogwatergeulen moeten worden gegraven.

Kruiken en voorraadpotten
Volgens Renier Ellenkamp, projectleider bij het archeologisch bureau dat het onderzoek uitvoerde, tonen de vondsten aan dat het gebied eeuwen geleden al bewoond werd. "We zijn allerlei prehistorisch materiaal tegengekomen. Je moet dan denken aan stukjes keramiek van borden, kruiken en voorraadpotten. Ook hebben we bewerkte vuursteen aangetroffen, waarmee bijvoorbeeld pijlpunten werden gemaakt."

Een deel van de toekomstige hoogwatergeulen zijn in het najaar van 2014 al onderzocht, maar niet alle terreinen waren toen beschikbaar voor onderzoek. Daarom zijn nu ook op die plekken de vindplaatsen nader bekeken.

Waarde
De archeologen gaat de komende weken kijken hoe oud de vondsten precies zijn en wat de waarde ervan is. Als dat onderzoek is afgerond bepaalt de provincie wat er met de sporen moet gebeuren.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen