Overslaan en naar de inhoud gaan

Sporen uit prehistorie gevonden in Wanssum

Geplaatst opdonderdag 7 april 2016 - 14:10

Langs de Maas tussen Wanssum en Ooijen zijn deze week bij archeologisch onderzoek sporen uit de prehistorie en de steentijd gevonden.

De archeologische vondsten werden ontdekt op de plek waar in de toekomst hoogwatergeulen moeten worden gegraven.

Kruiken en voorraadpotten
Volgens Renier Ellenkamp, projectleider bij het archeologisch bureau dat het onderzoek uitvoerde, tonen de vondsten aan dat het gebied eeuwen geleden al bewoond werd. "We zijn allerlei prehistorisch materiaal tegengekomen. Je moet dan denken aan stukjes keramiek van borden, kruiken en voorraadpotten. Ook hebben we bewerkte vuursteen aangetroffen, waarmee bijvoorbeeld pijlpunten werden gemaakt."

Een deel van de toekomstige hoogwatergeulen zijn in het najaar van 2014 al onderzocht, maar niet alle terreinen waren toen beschikbaar voor onderzoek. Daarom zijn nu ook op die plekken de vindplaatsen nader bekeken.

Waarde
De archeologen gaat de komende weken kijken hoe oud de vondsten precies zijn en wat de waarde ervan is. Als dat onderzoek is afgerond bepaalt de provincie wat er met de sporen moet gebeuren.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen