Overslaan en naar de inhoud gaan

Spoorverdubbeling: 'Krijgen we onze woning nog verkocht?'

Geplaatst opmaandag 15 april 2019 - 21:01

De spoorverdubbeling tussen Heerlen en Landgraaf heeft geen directe gevolgen voor omwonenden.

Het aankopen of slopen van woningen is niet aan de orde. Wel moeten enkele tuinen worden aangepast.

Inloopavond
Dat bleek op een inloopavond in het gemeentehuis van Landgraaf. Omwonenden lieten zich informeren over de exacte plannen. Enkele tientallen bewoners maakten daar gebruik van.

Geen geluidswal
"Komt er ook een geluidswal en krijgen we ons appartement straks nog wel verkocht?", vragen Marlies Triepels en Yvonne Schormans zich af, die vlak langs het spoor wonen. Ze krijgen antwoord van projectleider Carlo Gurian. Hij vertelt dat er geen geluidswal komt, maar stelt de omwonenden enigszins gerust. "De elektrische trein van Arriva maakt niet veel lawaai en het is niet de bedoeling dat er meer goederentreinen gaan rijden, omdat het voor vervoerders geen aantrekkelijk traject is."

Meer treinen
Het project kost 60 miljoen euro en moet meer treinen op het traject mogelijk maken. In de toekomst moet er ook een internationale intercity gaan rijden tussen Heerlen en Aken, die overigens niet zal stoppen in Landgraaf. Op dit moment rijdt er al een tweelandentrein tussen Maastricht, Heerlen en Aken. Die trein moet later ook doorrijden naar Luik. Daarnaast wil vervoerder Arriva twee treinen per uur laten rijden tussen Heerlen en Kerkrade. De verdubbeling van het spoor maakt dat vanaf 2021 mogelijk.

De plannen liggen op dit moment voor iedereen ter inzage. Het definitieve besluit neemt het Limburgs Parlement eind dit jaar.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen