Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Spoorverdubbeling: 'Krijgen we onze woning nog verkocht?'

Geplaatst opmaandag 15 april 2019 - 21:01

De spoorverdubbeling tussen Heerlen en Landgraaf heeft geen directe gevolgen voor omwonenden.

Het aankopen of slopen van woningen is niet aan de orde. Wel moeten enkele tuinen worden aangepast.

Inloopavond
Dat bleek op een inloopavond in het gemeentehuis van Landgraaf. Omwonenden lieten zich informeren over de exacte plannen. Enkele tientallen bewoners maakten daar gebruik van.

Geen geluidswal
"Komt er ook een geluidswal en krijgen we ons appartement straks nog wel verkocht?", vragen Marlies Triepels en Yvonne Schormans zich af, die vlak langs het spoor wonen. Ze krijgen antwoord van projectleider Carlo Gurian. Hij vertelt dat er geen geluidswal komt, maar stelt de omwonenden enigszins gerust. "De elektrische trein van Arriva maakt niet veel lawaai en het is niet de bedoeling dat er meer goederentreinen gaan rijden, omdat het voor vervoerders geen aantrekkelijk traject is."

Meer treinen
Het project kost 60 miljoen euro en moet meer treinen op het traject mogelijk maken. In de toekomst moet er ook een internationale intercity gaan rijden tussen Heerlen en Aken, die overigens niet zal stoppen in Landgraaf. Op dit moment rijdt er al een tweelandentrein tussen Maastricht, Heerlen en Aken. Die trein moet later ook doorrijden naar Luik. Daarnaast wil vervoerder Arriva twee treinen per uur laten rijden tussen Heerlen en Kerkrade. De verdubbeling van het spoor maakt dat vanaf 2021 mogelijk.

De plannen liggen op dit moment voor iedereen ter inzage. Het definitieve besluit neemt het Limburgs Parlement eind dit jaar.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen