Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Spoorverdubbeling: 'Krijgen we onze woning nog verkocht?'

Geplaatst opmaandag 15 april 2019 - 21:01

De spoorverdubbeling tussen Heerlen en Landgraaf heeft geen directe gevolgen voor omwonenden.

Het aankopen of slopen van woningen is niet aan de orde. Wel moeten enkele tuinen worden aangepast.

Inloopavond
Dat bleek op een inloopavond in het gemeentehuis van Landgraaf. Omwonenden lieten zich informeren over de exacte plannen. Enkele tientallen bewoners maakten daar gebruik van.

Geen geluidswal
"Komt er ook een geluidswal en krijgen we ons appartement straks nog wel verkocht?", vragen Marlies Triepels en Yvonne Schormans zich af, die vlak langs het spoor wonen. Ze krijgen antwoord van projectleider Carlo Gurian. Hij vertelt dat er geen geluidswal komt, maar stelt de omwonenden enigszins gerust. "De elektrische trein van Arriva maakt niet veel lawaai en het is niet de bedoeling dat er meer goederentreinen gaan rijden, omdat het voor vervoerders geen aantrekkelijk traject is."

Meer treinen
Het project kost 60 miljoen euro en moet meer treinen op het traject mogelijk maken. In de toekomst moet er ook een internationale intercity gaan rijden tussen Heerlen en Aken, die overigens niet zal stoppen in Landgraaf. Op dit moment rijdt er al een tweelandentrein tussen Maastricht, Heerlen en Aken. Die trein moet later ook doorrijden naar Luik. Daarnaast wil vervoerder Arriva twee treinen per uur laten rijden tussen Heerlen en Kerkrade. De verdubbeling van het spoor maakt dat vanaf 2021 mogelijk.

De plannen liggen op dit moment voor iedereen ter inzage. Het definitieve besluit neemt het Limburgs Parlement eind dit jaar.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen