Overslaan en naar de inhoud gaan

Spoorverdubbeling: 'Krijgen we onze woning nog verkocht?'

Geplaatst opmaandag 15 april 2019 - 21:01

De spoorverdubbeling tussen Heerlen en Landgraaf heeft geen directe gevolgen voor omwonenden.

Het aankopen of slopen van woningen is niet aan de orde. Wel moeten enkele tuinen worden aangepast.

Inloopavond
Dat bleek op een inloopavond in het gemeentehuis van Landgraaf. Omwonenden lieten zich informeren over de exacte plannen. Enkele tientallen bewoners maakten daar gebruik van.

Geen geluidswal
"Komt er ook een geluidswal en krijgen we ons appartement straks nog wel verkocht?", vragen Marlies Triepels en Yvonne Schormans zich af, die vlak langs het spoor wonen. Ze krijgen antwoord van projectleider Carlo Gurian. Hij vertelt dat er geen geluidswal komt, maar stelt de omwonenden enigszins gerust. "De elektrische trein van Arriva maakt niet veel lawaai en het is niet de bedoeling dat er meer goederentreinen gaan rijden, omdat het voor vervoerders geen aantrekkelijk traject is."

Meer treinen
Het project kost 60 miljoen euro en moet meer treinen op het traject mogelijk maken. In de toekomst moet er ook een internationale intercity gaan rijden tussen Heerlen en Aken, die overigens niet zal stoppen in Landgraaf. Op dit moment rijdt er al een tweelandentrein tussen Maastricht, Heerlen en Aken. Die trein moet later ook doorrijden naar Luik. Daarnaast wil vervoerder Arriva twee treinen per uur laten rijden tussen Heerlen en Kerkrade. De verdubbeling van het spoor maakt dat vanaf 2021 mogelijk.

De plannen liggen op dit moment voor iedereen ter inzage. Het definitieve besluit neemt het Limburgs Parlement eind dit jaar.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen