Overslaan en naar de inhoud gaan

Spoorovergang Beek-Elsloo uren dicht door storing

Geplaatst opzondag 8 december 2019 - 13:47

De spoorwegovergang Beek-Elsloo is zondag uren dicht geweest door een storing.

Volgens spoorbeheerder ProRail ging het om een 'storing in het spoor' die rond 10:30 uur zondag begon. Rond 15:45 uur meldde een voorlichter dat de storing net verholpen was.

Kapotte zekering
De oorzaak was een kapotte zekering, die inmiddels vervangen is. "Het leek wel de wet van Murphy. Eerst was er de spoorstoring waardoor de overweg dicht bleef, daarna kwam er nog een stroomstoring bovenop. Maar beide zijn inmiddels verholpen", aldus de voorlichter. Hoe het kan dat de monteurs er pas na uren achter kwamen dat er alleen een zekering kapot was, kon de voorlichter niet zeggen.

Hervatting
Om 15:45 uur gingen de slagbomen bij de overgang in elk geval weer open. Ook het treinverkeer zou rond die tijd weer langzaam op gang komen. Dat treinverkeer reed aanvankelijk nog normaal, maar later kwam het toch stil te liggen door de stroomstoring. Om die reden werden vanaf 13:45 uur bussen ingezet tussen Sittard en Maastricht.

Politiebewaking
Om te voorkomen dat mensen de spoorovergang toch wilden oversteken tussen de gesloten slagbomen door, was de politie om assistentie gevraagd. Een motoragent heeft de overgang aanvankelijk bewaakt. Later zou dat overgenomen zijn door een dienstauto van de politie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen