Overslaan en naar de inhoud gaan

Spoorovergang Beek-Elsloo uren dicht door storing

Geplaatst opzondag 8 december 2019 - 13:47

De spoorwegovergang Beek-Elsloo is zondag uren dicht geweest door een storing.

Volgens spoorbeheerder ProRail ging het om een 'storing in het spoor' die rond 10:30 uur zondag begon. Rond 15:45 uur meldde een voorlichter dat de storing net verholpen was.

Kapotte zekering
De oorzaak was een kapotte zekering, die inmiddels vervangen is. "Het leek wel de wet van Murphy. Eerst was er de spoorstoring waardoor de overweg dicht bleef, daarna kwam er nog een stroomstoring bovenop. Maar beide zijn inmiddels verholpen", aldus de voorlichter. Hoe het kan dat de monteurs er pas na uren achter kwamen dat er alleen een zekering kapot was, kon de voorlichter niet zeggen.

Hervatting
Om 15:45 uur gingen de slagbomen bij de overgang in elk geval weer open. Ook het treinverkeer zou rond die tijd weer langzaam op gang komen. Dat treinverkeer reed aanvankelijk nog normaal, maar later kwam het toch stil te liggen door de stroomstoring. Om die reden werden vanaf 13:45 uur bussen ingezet tussen Sittard en Maastricht.

Politiebewaking
Om te voorkomen dat mensen de spoorovergang toch wilden oversteken tussen de gesloten slagbomen door, was de politie om assistentie gevraagd. Een motoragent heeft de overgang aanvankelijk bewaakt. Later zou dat overgenomen zijn door een dienstauto van de politie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen