Overslaan en naar de inhoud gaan

Spoorloze Sittardenaar krijgt levenslang voor moord op ex

Geplaatst opmaandag 6 mei 2019 - 16:54

De uit Sittard afkomstige Lei B. is in België bij verstek veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn ex-vrouw Josée Widdershoven in 2009.

Dat meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Scheiding
De Maastrichtse werd met zes schoten gedood, terwijl ze uit haar auto stapte in de garage van hun woonhuis in Maasmechelen. Het stel was enkele jaren daarvoor gescheiden en Lei B. kon het niet verkroppen dat hij haar de rest van haar leven alimentatie moest betalen. Dat bleek tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak voor het assisenhof in Tongeren - waarbij een jury oordeelt over schuld of onschuld van een verdachte, en de rechter daarna de straf bepaalt. Lei B. was zelf niet bij het proces aanwezig. De man is onvindbaar.

'Driftkop en poetsfreak'
Tijdens het proces werd het beeld geschetst van een man met driftaanvallen, die tegelijk een poetsfreak was. Alle sporen die naar de dader hadden kunnen leiden, waren uitgewist. Er werden zelfs geen kogelhulzen aangetroffen. Toch maakte hij één fout na de moord: hij raakte de handschoenen in zijn auto aan terwijl hij nog kruitsporen op zijn handen had. Dát en het feit dat er geen ander motief voor de moord gevonden werd: de vrouw was noch beroofd, noch seksueel misbruikt. Ook vertoonde haar stoffelijk overschot geen andere sporen van geweld dan de schietwonden.

Onveilig
Tegenover hun jongste dochter zou hij zich ook herhaaldelijk rancuneus en agressief over zijn ex-vrouw hebben uitgelaten. Tijdens het proces werd duidelijk dat de dochters zich niet veilig voelen of de zaak voor zichzelf kunnen afsluiten zolang hun vader niet is gevonden.

Hij blijft dan ook hoog op de opsporingslijst van justitie staan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen