Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Spoorloze Sittardenaar krijgt levenslang voor moord op ex

Geplaatst opmaandag 6 mei 2019 - 16:54

De uit Sittard afkomstige Lei B. is in België bij verstek veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn ex-vrouw Josée Widdershoven in 2009.

Dat meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Scheiding
De Maastrichtse werd met zes schoten gedood, terwijl ze uit haar auto stapte in de garage van hun woonhuis in Maasmechelen. Het stel was enkele jaren daarvoor gescheiden en Lei B. kon het niet verkroppen dat hij haar de rest van haar leven alimentatie moest betalen. Dat bleek tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak voor het assisenhof in Tongeren - waarbij een jury oordeelt over schuld of onschuld van een verdachte, en de rechter daarna de straf bepaalt. Lei B. was zelf niet bij het proces aanwezig. De man is onvindbaar.

'Driftkop en poetsfreak'
Tijdens het proces werd het beeld geschetst van een man met driftaanvallen, die tegelijk een poetsfreak was. Alle sporen die naar de dader hadden kunnen leiden, waren uitgewist. Er werden zelfs geen kogelhulzen aangetroffen. Toch maakte hij één fout na de moord: hij raakte de handschoenen in zijn auto aan terwijl hij nog kruitsporen op zijn handen had. Dát en het feit dat er geen ander motief voor de moord gevonden werd: de vrouw was noch beroofd, noch seksueel misbruikt. Ook vertoonde haar stoffelijk overschot geen andere sporen van geweld dan de schietwonden.

Onveilig
Tegenover hun jongste dochter zou hij zich ook herhaaldelijk rancuneus en agressief over zijn ex-vrouw hebben uitgelaten. Tijdens het proces werd duidelijk dat de dochters zich niet veilig voelen of de zaak voor zichzelf kunnen afsluiten zolang hun vader niet is gevonden.

Hij blijft dan ook hoog op de opsporingslijst van justitie staan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen