Overslaan en naar de inhoud gaan

Spoorloze Sittardenaar krijgt levenslang voor moord op ex

Geplaatst opmaandag 6 mei 2019 - 16:54

De uit Sittard afkomstige Lei B. is in België bij verstek veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn ex-vrouw Josée Widdershoven in 2009.

Dat meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Scheiding
De Maastrichtse werd met zes schoten gedood, terwijl ze uit haar auto stapte in de garage van hun woonhuis in Maasmechelen. Het stel was enkele jaren daarvoor gescheiden en Lei B. kon het niet verkroppen dat hij haar de rest van haar leven alimentatie moest betalen. Dat bleek tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak voor het assisenhof in Tongeren - waarbij een jury oordeelt over schuld of onschuld van een verdachte, en de rechter daarna de straf bepaalt. Lei B. was zelf niet bij het proces aanwezig. De man is onvindbaar.

'Driftkop en poetsfreak'
Tijdens het proces werd het beeld geschetst van een man met driftaanvallen, die tegelijk een poetsfreak was. Alle sporen die naar de dader hadden kunnen leiden, waren uitgewist. Er werden zelfs geen kogelhulzen aangetroffen. Toch maakte hij één fout na de moord: hij raakte de handschoenen in zijn auto aan terwijl hij nog kruitsporen op zijn handen had. Dát en het feit dat er geen ander motief voor de moord gevonden werd: de vrouw was noch beroofd, noch seksueel misbruikt. Ook vertoonde haar stoffelijk overschot geen andere sporen van geweld dan de schietwonden.

Onveilig
Tegenover hun jongste dochter zou hij zich ook herhaaldelijk rancuneus en agressief over zijn ex-vrouw hebben uitgelaten. Tijdens het proces werd duidelijk dat de dochters zich niet veilig voelen of de zaak voor zichzelf kunnen afsluiten zolang hun vader niet is gevonden.

Hij blijft dan ook hoog op de opsporingslijst van justitie staan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen