Overslaan en naar de inhoud gaan

Spoorloze Sittardenaar krijgt levenslang voor moord op ex

Geplaatst opmaandag 6 mei 2019 - 16:54

De uit Sittard afkomstige Lei B. is in België bij verstek veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn ex-vrouw Josée Widdershoven in 2009.

Dat meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Scheiding
De Maastrichtse werd met zes schoten gedood, terwijl ze uit haar auto stapte in de garage van hun woonhuis in Maasmechelen. Het stel was enkele jaren daarvoor gescheiden en Lei B. kon het niet verkroppen dat hij haar de rest van haar leven alimentatie moest betalen. Dat bleek tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak voor het assisenhof in Tongeren - waarbij een jury oordeelt over schuld of onschuld van een verdachte, en de rechter daarna de straf bepaalt. Lei B. was zelf niet bij het proces aanwezig. De man is onvindbaar.

'Driftkop en poetsfreak'
Tijdens het proces werd het beeld geschetst van een man met driftaanvallen, die tegelijk een poetsfreak was. Alle sporen die naar de dader hadden kunnen leiden, waren uitgewist. Er werden zelfs geen kogelhulzen aangetroffen. Toch maakte hij één fout na de moord: hij raakte de handschoenen in zijn auto aan terwijl hij nog kruitsporen op zijn handen had. Dát en het feit dat er geen ander motief voor de moord gevonden werd: de vrouw was noch beroofd, noch seksueel misbruikt. Ook vertoonde haar stoffelijk overschot geen andere sporen van geweld dan de schietwonden.

Onveilig
Tegenover hun jongste dochter zou hij zich ook herhaaldelijk rancuneus en agressief over zijn ex-vrouw hebben uitgelaten. Tijdens het proces werd duidelijk dat de dochters zich niet veilig voelen of de zaak voor zichzelf kunnen afsluiten zolang hun vader niet is gevonden.

Hij blijft dan ook hoog op de opsporingslijst van justitie staan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen