Overslaan en naar de inhoud gaan

Spoorloze Albanees na anderhalf jaar alsnog gearresteerd

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 15:42

Sokol K. (34) is anderhalf jaar na een arrestatiegolf in een groot henneponderzoek alsnog opgepakt. In mei 2019 konden opsporingsdiensten hem niet vinden. Afgelopen dinsdag plukte de politie hem van straat.

Sokol is één van de tientallen Albanese verdachten in het onderzoek, dat zich richtte op een groep die zich voornamelijk in Geleen vestigde.

Lees ook: Video: Drugsmiljoenen op grote schaal witgewassen in Albanië

Langer in de cel
De Albanese dertiger wordt verdacht van hennepteelt, valsheid in geschrifte en het witwassen van ongeveer 20.000 euro. Hij werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot dat Sokol nog zeker twee weken in voorarrest blijft. Daarmee is hij voor zover bekend de enige van alle 33 verdachten die momenteel vastzit.

Niet voortvluchtig
Een groep van zes verdachten zat zo'n negen maanden in voorarrest. Zij zouden een criminele organisatie hebben gevormd. Achttien anderen werden gearresteerd, maar los van de 'grote jongens' berecht omdat justitie hun rol kleiner achtte. Naar de overige verdachten was justitie nog op zoek. Zij stonden internationaal gesignaleerd.

Lees ook: Twee hoofdverdachten Albanees drugsdossier voortvluchtig

"Maar cliënt was helemaal niet voortvluchtig", zegt Peer Szymkowiak, advocaat van Sokol. "Hij heeft hier een verblijfsvergunning en een vast adres. Er is gewoon niet naar hem gezocht." De advocaat vindt het vreemd dat het voorarrest van Sokol is verlengd. "Hij wordt niet gezien als onderdeel van de criminele organisatie, en die mensen zijn allemaal op vrije voeten gesteld door de rechtbank."

Tweede hoofdstuk
De Albanese hennepoperatie van mei 2019 is inmiddels niet meer het enige grote drugsonderzoek met een sterke Albanese link. Op 22 oktober van dit jaar arresteerde de politie veertien mensen in het onderzoek Unakiet. De grote man in dat dossier is volgens justitie Dejvi G., een Albanees die het autobedrijf Alba Car in Beek runde.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen