Overslaan en naar de inhoud gaan

Spoorbrug geraakt door vrachtwagen: treinverkeer stilgelegd

Geplaatst opvrijdag 6 november 2020 - 17:19

Het treinverkeer tussen Sittard en Susteren is vrijdagmiddag stilgelegd omdat een voertuig een spoorbrug heeft beschadigd.

"Een vrachtwagen of een mobiele kraan heeft een brug aangereden op de Doctor Nolenslaan in Sittard", zegt een woordvoerder van ProRail. Het incident gebeurde rond 16:45 uur.

Schade vaststellen
In dat soort gevallen wordt het treinverkeer uit voorzorg stilgelegd om te controleren of er schade is. "Schade is mogelijk. Er gaat altijd een aannemer ter plaatse om de brug te controleren", aldus de zegsman. Maar in de regel valt de schade mee volgens de woordvoerder, en dan kan het treinverkeer hervat worden. Er worden bussen geregeld voor reizigers.

Het treinverkeer is ondertussen weer hervat. De storing heeft tot ongeveer 18:15 uur geduurd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen