Overslaan en naar de inhoud gaan

Spoorbrug geraakt door vrachtwagen: treinverkeer stilgelegd

Geplaatst opvrijdag 6 november 2020 - 17:19

Het treinverkeer tussen Sittard en Susteren is vrijdagmiddag stilgelegd omdat een voertuig een spoorbrug heeft beschadigd.

"Een vrachtwagen of een mobiele kraan heeft een brug aangereden op de Doctor Nolenslaan in Sittard", zegt een woordvoerder van ProRail. Het incident gebeurde rond 16:45 uur.

Schade vaststellen
In dat soort gevallen wordt het treinverkeer uit voorzorg stilgelegd om te controleren of er schade is. "Schade is mogelijk. Er gaat altijd een aannemer ter plaatse om de brug te controleren", aldus de zegsman. Maar in de regel valt de schade mee volgens de woordvoerder, en dan kan het treinverkeer hervat worden. Er worden bussen geregeld voor reizigers.

Het treinverkeer is ondertussen weer hervat. De storing heeft tot ongeveer 18:15 uur geduurd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen