Overslaan en naar de inhoud gaan

Spookrit met gedoofde lichten: drie aanhoudingen

Geplaatst opvrijdag 18 juni 2021 - 7:19

Drie Maastrichtenaren zijn opgepakt voor een winkeldiefstal en een daaropvolgende achtervolging, waarbij er onder meer op de A2 tegen het verkeer in werd gereden.

De mannen van 22 en twee keer 25 jaar oud zijn woensdag aangehouden, zo'n drie weken na het incident in de nacht van 28 op 29 mei.

Gewelddadige diefstal
Aan de achtervolging ging een gewelddadige diefstal op een winkel aan de Maastrichtse Frankenstraat vooraf. Toen de politie op die melding reageerde, sloegen drie mannen in een donkere Volkswagen Golf op de vlucht. Bij de rit over Nederlands en Belgisch grondgebied veroorzaakte de bestuurder verschillende levensgevaarlijke situaties.

Spookrit
Bij die dollemansrit reed de Golf onder meer vanaf de John F. Kennedybrug met gedoofde lichten al spookrijdend de A2 op. Een andere auto, mogelijk een taxi, kon de vluchtauto amper ontwijken. De politie staakte daarop de achtervolging.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen