Overslaan en naar de inhoud gaan

Spookrijder A76 is 40-jarige Hasseltse: rijbewijs ingenomen

Geplaatst opwoensdag 15 september 2021 - 12:51

De spookrijder die dinsdagavond na een ongeval op de A76 bij Schinnen is aangehouden, is een 40-jarige vrouw uit het Belgische Hasselt. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Dat bevestigt de politie woensdagmiddag. Bij het ongeluk, rond de klok van 22:15 uur, waren in totaal drie auto's betrokken.

Lees ook: Gewonde door spookrijder op A76 bij Schinnen

Ziekenhuis
Na het ongeval is de aangehouden bestuurster met haar verwondingen opgenomen in het ziekenhuis, net als de bestuurder van een van de andere bij de botsing betrokken auto’s. "Ze liggen allebei nog in het ziekenhuis", zegt een woordvoerder van de politie. Over de aard en de ernst van de verwondingen kan hij niets zeggen.

Turborotonde
Wel is volgens de woordvoerder duidelijk dat de Hasseltse is gaan spookrijden vanaf de turborotonde op de Buitenring bij Nuth. "Onderzoek moet uitwijzen of zij met opzet is gaan spookrijden, of dat ze per ongeluk de verkeerde rijbaan heeft gekozen."

Openbaar Ministerie
De politie onderzoekt daarnaast of er alcohol of verdovende middelen in het spel zijn. Mocht er sprake zijn van een ongelukkige samenloop van omstandigheden met een onfortuinlijke botsing tot gevolg, dan kan het Openbaar Ministerie beslissen dat de vrouw haar rijbewijs terugkrijgt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen