Overslaan en naar de inhoud gaan

Spookrijder A73 kreeg twintig boetes in weken voor ongeval

Geplaatst opwoensdag 30 september 2020 - 15:46

De 26-jarige Poolse chauffeur die in 2017 een dodelijk ongeval veroorzaakte als spookrijder op de A73, kreeg in de weken voorafgaand aan het ongeluk twintig boetes voor verkeersovertredingen.

Dat is gebleken uit een aanvullend onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, dat op verzoek van de minister van Infrastructuur en Waterstaat het dodelijk ongeval onder de loep heeft genomen.

Ander boetesysteem
Dit pleit volgens voorzitter Jeroen Dijsselbloem van de Onderzoeksraad voor een nieuw boetesysteem, waardoor verkeersovertreders niet boete op boete krijgen, maar worden aangepakt wegens roekeloos rijgedrag.

"In een relatief korte periode voorafgaand aan het ongeluk kreeg de bestuurder maar liefst twintig verkeersboetes voor snelheidsovertredingen. Dat roept de de vraag op hoe het staat met het progressieve boetestelsel," zegt Dijsselbloem. "Het kabinet had het voornemen om dat in te voeren, maar helaas zijn geen concrete stappen gezet. Als je kijkt naar dit ongeval, zou dat pleiten voor eerder optreden bij herhaalde verkeersovertredingen."

Spookrijder overleden
De spookrijder reed kilometers tegen het verkeer in over de A73 op 19 november 2017. Volgens ooggetuigen reed hij al bij Maasbracht op de verkeerde weghelft. Bij de Roertunnel ging het mis. Daar klapte de spookrijder vol op een andere auto. De 22-jarige Dominique Lousberg uit Tilburg overleefde de klap niet. Ook de spookrijder overleed. Omdat de enige verdachte was overleden, werd het strafrechtelijk onderzoek beëindigd.

Lees ook: Video: Spookrijder A73 reed al bij Maasbracht verkeerd

Daarom werd er verder geen onderzoek gedaan waaruit zou blijken of de bestuurder onder invloed was. Volgens de Onderzoeksraad was dat wel wenselijk, zowel voor de nabestaanden, als voor de verkeersveiligheid.

Afrit Maasbracht onduidelijk
Volgens Dijsselbloem moet ook nog gekeken worden naar de verkeerssituatie bij de afrit Maasbracht op de A73, die de spookrijder als oprit gebruikte. "Die situatie is heel onduidelijk. Eigenlijk is dat een van de oorzaken van het ongeval. Alleen een afrit en geen oprit is verwarrend en verkeersborden stonden weggedraaid of waren moeilijk zichtbaar. Er waren geen extra waarschuwingsborden. Dus daar is het al fout gegaan", stelt Dijsselbloem.

Dat heeft volgens de voorzitter van de Veiligheidsraad te weinig aandacht gekregen in het onafhankelijk onderzoek dat in opdracht van Rijkswaterstaat is uitgevoerd. Volgens Dijsselbloem moeten Rijkswaterstaat en de provincie samen kijken hoe de situatie verbeterd kan worden. Rijkswaterstaat laat in een reactie weten te gaan onderzoeken óf en welke maatregelen genomen moeten worden.

Lees ook: Spookrijdrama A73: 'Beter onderzoek noodzakelijk'

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond