Overslaan en naar de inhoud gaan

Spontane opening Vastelaovend op Vrijthof in Maastricht

Geplaatst opzondag 14 februari 2021 - 13:49

In Maastricht hebben zondag naar schatting enkele honderden mensen zich verzameld op het Vrijthof om de Vastelaovend te openen.

Een L1-verslaggever is op het plein en noemt het gezellig druk. Enkele mensen zijn verkleed en zingen het Maastrichts Volkslied mee dat door een speaker wordt afgespeeld.

Plein afsluiten
Zo'n tien tot vijftien politieagenten en boa's zijn aanwezig op het plein. Een boa laat aan een verslaggever weten dat het een tijdje te druk was op het plein waardoor ze het zouden afsluiten. Een deel van de vastelaovesvierders is ondertussen al vertrokken en het is rustig op het plein. "Er is geen sprake van een gespannen sfeer", zegt de verslaggever. De agenten en boa's voeren enkele controles uit om te kijken op alcoholgebruik of het bij zich hebben van alcohol.

Video: L1

Coronamaatregelen
Volgens de geldende coronamaatregelen en de extra maatregelen die zijn ingesteld door de gemeente Maastricht voor de carnavalsdagen is het gebruik van muziekboxen en samenkomsten van mensen verboden. De politie laat in een reactie weten dat het beëindigden van een samenkomst in eerste instantie aan de gemeente is. Politieagenten en boa's en hebben de mensen gevraagd om weg te gaan. Mocht dat niet gebeuren zullen er bekeuringen worden uitgedeeld, eventueel voorafgegaan door een waarschuwing. Of dat ook is gebeurd is niet bekend.

Carnavalszondag
Normaal gesproken wordt op carnavalszondag aan het begin van de middag de Vastelaovend ingeschoten op het Maastrichtse plein en wordt het Mooswief, de patrones van het Maastrichtse carnaval, omhoog gehesen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen