Overslaan en naar de inhoud gaan

Spontane opening Vastelaovend op Vrijthof in Maastricht

Geplaatst opzondag 14 februari 2021 - 13:49

In Maastricht hebben zondag naar schatting enkele honderden mensen zich verzameld op het Vrijthof om de Vastelaovend te openen.

Een L1-verslaggever is op het plein en noemt het gezellig druk. Enkele mensen zijn verkleed en zingen het Maastrichts Volkslied mee dat door een speaker wordt afgespeeld.

Plein afsluiten
Zo'n tien tot vijftien politieagenten en boa's zijn aanwezig op het plein. Een boa laat aan een verslaggever weten dat het een tijdje te druk was op het plein waardoor ze het zouden afsluiten. Een deel van de vastelaovesvierders is ondertussen al vertrokken en het is rustig op het plein. "Er is geen sprake van een gespannen sfeer", zegt de verslaggever. De agenten en boa's voeren enkele controles uit om te kijken op alcoholgebruik of het bij zich hebben van alcohol.

Video: L1

Coronamaatregelen
Volgens de geldende coronamaatregelen en de extra maatregelen die zijn ingesteld door de gemeente Maastricht voor de carnavalsdagen is het gebruik van muziekboxen en samenkomsten van mensen verboden. De politie laat in een reactie weten dat het beëindigden van een samenkomst in eerste instantie aan de gemeente is. Politieagenten en boa's en hebben de mensen gevraagd om weg te gaan. Mocht dat niet gebeuren zullen er bekeuringen worden uitgedeeld, eventueel voorafgegaan door een waarschuwing. Of dat ook is gebeurd is niet bekend.

Carnavalszondag
Normaal gesproken wordt op carnavalszondag aan het begin van de middag de Vastelaovend ingeschoten op het Maastrichtse plein en wordt het Mooswief, de patrones van het Maastrichtse carnaval, omhoog gehesen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen