Overslaan en naar de inhoud gaan

Spontane actie: 10.000 bloemen voor ouderen en zorgpersoneel

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2020 - 6:00

Een spontane actie van advocaat Phil Boonen en Kasteel Limbricht-exploitant Igor Stel is uitgegroeid tot een gigantische bloemenservice. De twee regelden liefst 10.000 bosjes bloemen en deelden die uit in zorgcentra.

Met de actie wilden ze zorgpersoneel en kwetsbare doelgroepen een hart onder de riem steken tijdens de coronacrisis.

Video: L1

Stoven en sudderen
Het idee ontstond dinsdagavond, toen de twee de actualiteiten doorspraken. "We hadden het erover dat er duizenden, tonnen bloemen werden vernietigd", zegt Stel. "Logisch, je kunt natuurlijk ook niet alles gratis uitdelen. Maar toen is dat gaan stoven, gaan sudderen."

Tienduizend bosjes
Nog die avond zette de ondernemer zijn plan op Facebook en koppelde hij er een crowdfundingsactie aan vast. "Toen ik wakker werd, was er al keurig gestort. Ik ben toen gaan bellen, kijken hoe we die bloemen hier kregen. Via een lokale bloemenhandelaar hebben we tienduizend bossen hier gekregen voor iets meer dan 2000 euro. Ik heb tegen die man gezegd: 'Wat we ophalen is voor jou, dan heb je tenminste iets.' Anders moest hij ze vernietigen."

Wonderen van Facebook
Boonen staat nog altijd te kijken van de snelheid waarmee de actie tot leven kwam. "Facebook heeft wonderen gedaan. Er stonden hier tientallen mensen met auto’s, busjes en taxi’s om ons te helpen met bezorgen. En toen was het nog bellen om zorgcentra en ouderenlocaties te vragen of ze behoefte hebben aan bloemen. Het antwoord was heel duidelijk: ja."

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen