Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sponsorstormloop en seizoenskaartgekte na promotie Fortuna

Geplaatst opwoensdag 16 mei 2018 - 17:36

Het duurt nog een kleine drie maanden voordat de Eredivisie van start gaat, maar Fortuna Sittard merkt nu al wat spelen op het hoogste podium met zich meebrengt. Personeel maakt overuren om fans én sponsoren te helpen.

Zo gingen de seizoenskaarten vorige week in de verkoop, maar was de interesse zo groot dat de website van de club overbelast raakte.

Lees ook: Drukke zomer Fortuna: Santos gaat, Braun blijft

Skyboxen uitverkocht
Het is na zestien jaar afwezigheid op het hoogste niveau weer even wennen voor Fortuna Sittard en dan met name voor de mensen die er op kantoor werken. "Ik kan me herinneren dat we er vorig jaar nog hard aan moesten trekken om een sponsor een stoeltje te laten kopen, laat staan om grotere bedragen te sponsoren. Nu zijn alle skyboxen al uitverkocht", vertelt commercieel manager Jiry Funke.

Meer seizoenskaarten
Funke merkt dat de club in trek is. Zo zijn er in vijf dagen tijd al meer seizoenskaarten verkocht dan in het hele vorige seizoen en verkoopt de club meer sponsorstoeltjes dan ooit het geval was. "Veel sponsoren zijn in het verleden, na jaren in de Jupiler League, afgehaakt. Die competitie is commercieel ook stukken minder interessant. Nu hebben we partijen die zich zelfs voor meerdere jaren aan ons hebben verbonden.

Gevoelige overstap
Het vertrouwen in de club is terug, stelt Funke. "Sponsoren zeggen: 'We willen de club steunen, zelfs als het volgend seizoen zwaar zou worden.' Zo kan je als club stappen maken." Onder die sponsoren bevinden zich ook meerdere partijen die tot voor kort hun geld in Roda JC staken, bevestigt Funke. "Sponsoren die al hebben getekend, maar ook partijen die informeren. Meer wil ik daar niet over kwijt, dat vind ik niet gepast."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen