Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sponsorstormloop en seizoenskaartgekte na promotie Fortuna

Geplaatst opwoensdag 16 mei 2018 - 17:36

Het duurt nog een kleine drie maanden voordat de Eredivisie van start gaat, maar Fortuna Sittard merkt nu al wat spelen op het hoogste podium met zich meebrengt. Personeel maakt overuren om fans én sponsoren te helpen.

Zo gingen de seizoenskaarten vorige week in de verkoop, maar was de interesse zo groot dat de website van de club overbelast raakte.

Lees ook: Drukke zomer Fortuna: Santos gaat, Braun blijft

Skyboxen uitverkocht
Het is na zestien jaar afwezigheid op het hoogste niveau weer even wennen voor Fortuna Sittard en dan met name voor de mensen die er op kantoor werken. "Ik kan me herinneren dat we er vorig jaar nog hard aan moesten trekken om een sponsor een stoeltje te laten kopen, laat staan om grotere bedragen te sponsoren. Nu zijn alle skyboxen al uitverkocht", vertelt commercieel manager Jiry Funke.

Meer seizoenskaarten
Funke merkt dat de club in trek is. Zo zijn er in vijf dagen tijd al meer seizoenskaarten verkocht dan in het hele vorige seizoen en verkoopt de club meer sponsorstoeltjes dan ooit het geval was. "Veel sponsoren zijn in het verleden, na jaren in de Jupiler League, afgehaakt. Die competitie is commercieel ook stukken minder interessant. Nu hebben we partijen die zich zelfs voor meerdere jaren aan ons hebben verbonden.

Gevoelige overstap
Het vertrouwen in de club is terug, stelt Funke. "Sponsoren zeggen: 'We willen de club steunen, zelfs als het volgend seizoen zwaar zou worden.' Zo kan je als club stappen maken." Onder die sponsoren bevinden zich ook meerdere partijen die tot voor kort hun geld in Roda JC staken, bevestigt Funke. "Sponsoren die al hebben getekend, maar ook partijen die informeren. Meer wil ik daar niet over kwijt, dat vind ik niet gepast."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek

Meest gelezen