Overslaan en naar de inhoud gaan

Sponsorstormloop en seizoenskaartgekte na promotie Fortuna

Geplaatst opwoensdag 16 mei 2018 - 17:36

Het duurt nog een kleine drie maanden voordat de Eredivisie van start gaat, maar Fortuna Sittard merkt nu al wat spelen op het hoogste podium met zich meebrengt. Personeel maakt overuren om fans én sponsoren te helpen.

Zo gingen de seizoenskaarten vorige week in de verkoop, maar was de interesse zo groot dat de website van de club overbelast raakte.

Lees ook: Drukke zomer Fortuna: Santos gaat, Braun blijft

Skyboxen uitverkocht
Het is na zestien jaar afwezigheid op het hoogste niveau weer even wennen voor Fortuna Sittard en dan met name voor de mensen die er op kantoor werken. "Ik kan me herinneren dat we er vorig jaar nog hard aan moesten trekken om een sponsor een stoeltje te laten kopen, laat staan om grotere bedragen te sponsoren. Nu zijn alle skyboxen al uitverkocht", vertelt commercieel manager Jiry Funke.

Meer seizoenskaarten
Funke merkt dat de club in trek is. Zo zijn er in vijf dagen tijd al meer seizoenskaarten verkocht dan in het hele vorige seizoen en verkoopt de club meer sponsorstoeltjes dan ooit het geval was. "Veel sponsoren zijn in het verleden, na jaren in de Jupiler League, afgehaakt. Die competitie is commercieel ook stukken minder interessant. Nu hebben we partijen die zich zelfs voor meerdere jaren aan ons hebben verbonden.

Gevoelige overstap
Het vertrouwen in de club is terug, stelt Funke. "Sponsoren zeggen: 'We willen de club steunen, zelfs als het volgend seizoen zwaar zou worden.' Zo kan je als club stappen maken." Onder die sponsoren bevinden zich ook meerdere partijen die tot voor kort hun geld in Roda JC staken, bevestigt Funke. "Sponsoren die al hebben getekend, maar ook partijen die informeren. Meer wil ik daar niet over kwijt, dat vind ik niet gepast."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen