Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sponsorstormloop en seizoenskaartgekte na promotie Fortuna

Geplaatst opwoensdag 16 mei 2018 - 17:36

Het duurt nog een kleine drie maanden voordat de Eredivisie van start gaat, maar Fortuna Sittard merkt nu al wat spelen op het hoogste podium met zich meebrengt. Personeel maakt overuren om fans én sponsoren te helpen.

Zo gingen de seizoenskaarten vorige week in de verkoop, maar was de interesse zo groot dat de website van de club overbelast raakte.

Lees ook: Drukke zomer Fortuna: Santos gaat, Braun blijft

Skyboxen uitverkocht
Het is na zestien jaar afwezigheid op het hoogste niveau weer even wennen voor Fortuna Sittard en dan met name voor de mensen die er op kantoor werken. "Ik kan me herinneren dat we er vorig jaar nog hard aan moesten trekken om een sponsor een stoeltje te laten kopen, laat staan om grotere bedragen te sponsoren. Nu zijn alle skyboxen al uitverkocht", vertelt commercieel manager Jiry Funke.

Meer seizoenskaarten
Funke merkt dat de club in trek is. Zo zijn er in vijf dagen tijd al meer seizoenskaarten verkocht dan in het hele vorige seizoen en verkoopt de club meer sponsorstoeltjes dan ooit het geval was. "Veel sponsoren zijn in het verleden, na jaren in de Jupiler League, afgehaakt. Die competitie is commercieel ook stukken minder interessant. Nu hebben we partijen die zich zelfs voor meerdere jaren aan ons hebben verbonden.

Gevoelige overstap
Het vertrouwen in de club is terug, stelt Funke. "Sponsoren zeggen: 'We willen de club steunen, zelfs als het volgend seizoen zwaar zou worden.' Zo kan je als club stappen maken." Onder die sponsoren bevinden zich ook meerdere partijen die tot voor kort hun geld in Roda JC staken, bevestigt Funke. "Sponsoren die al hebben getekend, maar ook partijen die informeren. Meer wil ik daar niet over kwijt, dat vind ik niet gepast."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen