Overslaan en naar de inhoud gaan

Spoedpost en geboortecentrum bij ziekenhuis Venlo open

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2015 - 11:56

Bij het ziekenhuis in Venlo zijn dinsdag een nieuwe spoedpost en een nieuw geboortecentrum in gebruik genomen.

Het geboortecentrum heeft zestien kraamsuites en tien couveusekamers.

Ruime kamers
Alleen tijdens de bevalling wordt alle benodigde apparatuur naar binnen gereden, daarna is het voor elke moeder een mooie ruime kamer.

De kraamsuites worden bovendien allemaal op lachgas aangesloten zodat pijnstilling ook mogelijk is zonder gynaecoloog in de buurt.

Nieuwe spoedpost
Onder het geboortecentrum zit op de begane grond van de nieuwbouw bij het VieCuri de nieuwe spoedpost. Daar zit nu alle spoedzorg samen.

In avonduren en weekeinden kunnen mensen hier niet alleen terecht voor acute hulp van de huisartsen of het ziekenhuis, ook de crisisdienst van Vincent van Gogh, de dienstapotheek en tandarts zijn er gevestigd.

Callcentrum
Wel geldt er nog altijd: eerst bellen (0900-8818). Daarom ligt er centraal in de spoedpost een callcentrum. Daar zitten gespecialiseerde telefonisten die beoordelen welke zorg de patiënt nodig heeft.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ontslaggolf dreigt bij ziekenhuizen in Venlo en Venray
Rampenaanpak na ingestort plafond ziekenhuis als voorbeeld
Moeder helpt een handje bij keizersnede
VieCuri verwacht meer dames die willen helpen bij bevalling
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen