Overslaan en naar de inhoud gaan

Spoedoverleg Parkstad over failliet taxibedrijf Van Meurs

Geplaatst opvrijdag 15 mei 2015 - 6:47

De ambtelijke top van de gemeenten Heerlen, Kerkrade en Landgraaf wil spoedoverleg om de gevolgen te bespreken van het faillissement van Taxi Van Meurs (TVM).

Het taxibedrijf verzorgt onder meer het leerlingenvervoer voor de drie gemeenten. Daarbij gaat het om zo’n 2000 kinderen. Vorig jaar hebben Heerlen, Kerkrade en Landgraaf het leerlingenvervoer gezamenlijk aanbesteed, waarbij de keuze op Van Meurs viel.

Doorstart
Door het bankroet van het familiebedrijf worden de gemeenten met een groot probleem opgezadeld. Het transport is nog tot medio komende week gegarandeerd. In de tussentijd hoopt curator Remco Rosbeek op een doorstart van het taxibedrijf, eventueel met hulp van collega-bedrijven.

Niet lijdzaam afwachten
De Landgraafse wethouder Ben Rewinkel (SP) van onderwijs zegt dat de gemeenten niet lijdzaam willen afwachten. "Daarom is op het hoogste ambtelijk niveau besproken hoe we het beste met de situatie kunnen omgaan. Het is duidelijk dat een definitief faillissement een regelrechte ramp zou betekenen. Bij het vervoer gaat het om een kwetsbare groep. Kinderen die gebaat zijn bij vastigheid. Elke verandering heeft een grote impact voor deze groep."

Afhankelijk van vervoer
Behalve de 2000 kinderen die in de drie gemeenten getroffen worden, zijn er nog zo’n 4000 personen afhankelijk van het vervoer door TVM. Het gaat daarbij onder meer om gehandicapten en medewerkers van het werkvoorzieningschap WOZL. Bestuurssecretaris Fred Dijk van die organisatie zal begin volgende week een nieuwsbrief laten uitgaan naar de medewerkers van WOZL. Daarin reageert hij op het faillissement van het taxibedrijf.

Het faillissement van Taxi van Meurs is afgelopen dinsdag uitgesproken. Ook de overige vijf Parkstadgemeenten komen daardoor in de problemen, net als vijf andere gemeenten in Zuid-Limburg.

Lees ook: Taxibedrijf Van Meurs in Simpelveld failliet

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Taxibedrijf Van Meurs in Simpelveld failliet
Dubbel zoveel dikke kinderen in Parkstad
stock mondkapje tieners jongeren scholieren
Scholen in Limburg verplichten mondkapjes bij praktijklessen
Taxibedrijf Van Meurs uit Simpelveld maakt doorstart
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen