Overslaan en naar de inhoud gaan

Spoedappèl over stakingsverbod Nedcar van de baan

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 11:26

Het Gerechtshof in Den Bosch heeft het verzoek tot een spoedappèl in de behandeling hoger beroep van het stakingsverbod bij VDL Nedcar afgewezen.

"Tot onze grote teleurstelling is het spoedappèl afgewezen", zegt CNV-actieleider Joost van Egmond. "Wanneer het appèl wordt behandeld is nog niet bekend."

Lees ook: Bonden in beroep tegen stakingsverbod VDL Nedcar

Geduld
De vakbonden hadden vraagtekens bij de uitspraak van vorige week omtrent het stakingsverbod. Terwijl de actievoerders zo snel mogelijk duidelijkheid wilden, werd het verzoek voor een snel hoger beroep, een zogenaamd spoedappèl, van de baan geveegd. De vakbonden zullen geduld moeten opbrengen voor een nieuwe uitspraak.

Staken is gevaarlijk
Ondertussen beraden de actievoerders zich op nieuwe acties om een goede cao in de metaalsector af te dwingen. "Een werkonderbreking is gevaarlijk, zegt Hans Wijers van FNV Metaal tegen De Limburger. Er is door de rechter in Maastricht een dwangsom van 500.000 euro in zijn vonnis opgenomen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV