Overslaan en naar de inhoud gaan

Spoedappèl over stakingsverbod Nedcar van de baan

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 11:26

Het Gerechtshof in Den Bosch heeft het verzoek tot een spoedappèl in de behandeling hoger beroep van het stakingsverbod bij VDL Nedcar afgewezen.

"Tot onze grote teleurstelling is het spoedappèl afgewezen", zegt CNV-actieleider Joost van Egmond. "Wanneer het appèl wordt behandeld is nog niet bekend."

Lees ook: Bonden in beroep tegen stakingsverbod VDL Nedcar

Geduld
De vakbonden hadden vraagtekens bij de uitspraak van vorige week omtrent het stakingsverbod. Terwijl de actievoerders zo snel mogelijk duidelijkheid wilden, werd het verzoek voor een snel hoger beroep, een zogenaamd spoedappèl, van de baan geveegd. De vakbonden zullen geduld moeten opbrengen voor een nieuwe uitspraak.

Staken is gevaarlijk
Ondertussen beraden de actievoerders zich op nieuwe acties om een goede cao in de metaalsector af te dwingen. "Een werkonderbreking is gevaarlijk, zegt Hans Wijers van FNV Metaal tegen De Limburger. Er is door de rechter in Maastricht een dwangsom van 500.000 euro in zijn vonnis opgenomen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen