Overslaan en naar de inhoud gaan

Spoedappèl over stakingsverbod Nedcar van de baan

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 11:26

Het Gerechtshof in Den Bosch heeft het verzoek tot een spoedappèl in de behandeling hoger beroep van het stakingsverbod bij VDL Nedcar afgewezen.

"Tot onze grote teleurstelling is het spoedappèl afgewezen", zegt CNV-actieleider Joost van Egmond. "Wanneer het appèl wordt behandeld is nog niet bekend."

Lees ook: Bonden in beroep tegen stakingsverbod VDL Nedcar

Geduld
De vakbonden hadden vraagtekens bij de uitspraak van vorige week omtrent het stakingsverbod. Terwijl de actievoerders zo snel mogelijk duidelijkheid wilden, werd het verzoek voor een snel hoger beroep, een zogenaamd spoedappèl, van de baan geveegd. De vakbonden zullen geduld moeten opbrengen voor een nieuwe uitspraak.

Staken is gevaarlijk
Ondertussen beraden de actievoerders zich op nieuwe acties om een goede cao in de metaalsector af te dwingen. "Een werkonderbreking is gevaarlijk, zegt Hans Wijers van FNV Metaal tegen De Limburger. Er is door de rechter in Maastricht een dwangsom van 500.000 euro in zijn vonnis opgenomen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen