Overslaan en naar de inhoud gaan

Spitsstrook A2 wordt te weinig gebruikt

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 18:16

Bijna 8 jaar na de opening van de spitsstrook op de A2 tussen Urmond en Maasbracht, wordt er nog te weinig gebruik van gemaakt. Veel automobilisten blijven onnodig op de middelste baan rijden en dat is strafbaar.

Een week geleden kondigde de politie aan streng te gaan opletten op onnodig linksrijden. In enkele dagen werden ruim 200 automobilisten op de bon geslingerd.

Lees ook: Politie grijpt in op A2: linksrijders aangepakt

Losersfactor
Volgens deskundigen zijn er drie hoofdredenen waarom automobilisten de spitsstrook mijden. Ten eerste de doorgetrokken streep rechts, waardoor bestuurders toch terughoudend zijn om die te passeren, ook al brand er een groene pijl boven de strook. Ten tweede wordt de spitsstrook als erg smal ervaren. "dat kan komen omdat er geen vluchtstrook rechts van de auto is en de vangrail heel dichtbij is. Dat geeft een onveilig gevoel. Ten derde bestaat er volgens verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen de 'losersfactor'. "Er zijn genoeg automobilisten die rijden op de spitsstrook maar iets voor watjes vinden en iets voor mensen met kleine of oude auto's. Dus mijden ze die rijstrook voor losers."

Strengere controles
Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is de spitsstrook aangelegd om meer verwerkingscapaciteit te creëren. Als daar geen gebruik van wordt gemaakt, komt er niets terecht van een betere doorstroming. De politie gaat de komende tijd door met de strengere controles en het bekeuren van automobilisten die links blijven rijden en geen gebruik maken van de spitsstrook. Dat kost ze 149 euro.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen