Overslaan en naar de inhoud gaan

Spits van Duitse grootmacht op proef bij Roda JC

Geplaatst opvrijdag 7 juli 2017 - 6:59

De Duitse aanvaler Marc Brasnic (20) mag zich volgens De Limburger bewijzen bij Roda JC.

Brasnic, geboren in Aken en tevens in het bezit van een Kroatisch paspoort, staat nog tot 2018 onder contract bij de Duitse grootmacht Bayer Leverkusen.

Doelpuntenmachine
De jonge twintiger heeft in zijn jeugdjaren bewezen een neusje voor de goal te hebben. In het seizoen 2014/2015 scoorde hij liefst 27 keer in 26 wedstrijden voor het hoogste jeugdelftal van Bayer Leverkusen. In datzelfde seizoen blonk hij uit in de UEFA Youth League, kort door de bocht te omschrijven als het jongere broertje van de Champions League. Hij scoorde vijf keer in vijf Youth League-wedstrijden.

Minder seizoen
Afgelopen seizoen was Brasnic duidelijk minder succesvol. Hij werd uitgeleend aan Fortuna Köln, dat uitkomt in de 3. Bundesliga, en kwam in amper vijfhonderd speelminuten tot één goal. Of Leverkusen hem nu wil verkopen of verhuren, is niet duidelijk. De spits traint in ieder geval een aantal dagen mee bij Roda JC.

Dunbezet
De club uit Kerkrade kan wel wat aanvallende versterking gebruiken, nu er met Dani Schahin slechts één echte centrumspits aanwezig is. Diezelfde Schahin kampte afgelopen seizoen met wat lichamelijke klachten, waardoor een tweede doelpuntenmaker geen overbodige luxe zou zijn.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Moldavische spits mogelijk langer dan één jaar bij Fortuna
'Meijer een van slechtste Premier League-spitsen ooit'
Oussama Darfalou
Oussama Darfalou versterkt aanvalslinie van VVV-Venlo
Roda JC hoopt Duitse goalgetter gratis op te pikken
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen