Overslaan en naar de inhoud gaan

Spits mag niet mee op trainingskamp: 'Concrete interesse'

Geplaatst opdonderdag 3 januari 2019 - 6:43

Aanvaller Sven Braken (25) lijkt zijn huidige werkgever, NEC, spoedig te verruilen voor een nieuwe club. De Maastrichtse spits mag van zijn club niet mee op trainingskamp, omdat hij met zijn hoofd niet volledig bij de club zou zijn.

Dat schrijft De Gelderlander, de krant die ook schrijft dat NEC wil meewerken aan een transfer van de Maastrichtse goalgetter.

Lees ook: Gaat Maastrichtenaar Braken titelkandidaat aan goals helpen?

Concrete interesse
Een overgang naar een andere club kan snel rond zijn, denkt algemeen directeur Wilco van Schaik. "Vanwege de concrete interesse van meerdere clubs hebben we besloten om Sven niet mee te nemen op trainingskamp", vertelt hij in de krant. "We willen in Spanje alleen spelers hebben die volledig met hun hoofd bij NEC zijn. Het is niet dat we nu ruzie hebben."

FC Den Bosch
Hoewel Van Schaik niet reageert op namen van geïnteresseerde clubs, zoemt de naam van FC Den Bosch al tijden rond. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie heeft grote ambities en wil graag wat scorend vermogen toevoegen aan zijn selectie. En scoren, dat is aan Braken wel besteed. Vooral de afgelopen seizoenen, namens Almere City en NEC, was hij op schot op het tweede niveau van Nederland. In 65 competitiewedstrijden scoorde hij 31 keer en gaf hij tien assists.

In 2011 maakte de aanvaller zijn profdebuut in het shirt van MVV. Voor die club speelde hij 105 wedstrijden.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen