Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Spionagekwestie: 'College ging bedachtzaam te werk'

Geplaatst opdinsdag 12 februari 2019 - 21:49

Wethouder Jim Janssen van Maastricht zegt dat de verwijten aan het adres van het college van B&W in de zogeheten spionagekwestie geen recht doen aan de werkelijkheid.

Volgens hem is het college bedachtzaam te werk gegaan.

Misdragingen
In een extra vergadering van de gemeenteraad stelde de wethouder van de Senioren Partij Maastricht (SPM) dat een bestuurder er niet aan ontkomt om af en toe de vraag te stellen of er misdragingen van ambtenaren aan de orde zijn die eventueel een ontslag rechtvaardigen.

Lees ook: SP: 'Spionage-affaire beschadigt imago gemeente ernstig'

Kritisch
De gemeente liet in het geheim de mails van tientallen ambtenaren lezen die kritisch waren over de gang van zaken rond een gezamenlijk kantoor van de ondersteunende diensten van Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen. Ook werd gekeken naar de mogelijkheid om een aantal kaderleden van de vakbond te ontslaan.

Verantwoordelijk
Maar volgens Janssen is dat idee snel losgelaten omdat er geen grond voor was. Zo kwam het ook niet terecht in de definitieve notulen van de vergadering waarin dat aan de orde werd gesteld. Voor het inschakelen van een bureau voor bedrijfsrecherche die de mails van 41 ambtenaren bekeek, was de gemeentesecretaris verantwoordelijk, zo betoogde Janssen. "Dat het college daarbij op afstand stond, is gebruikelijk", zo zei hij.

Negatieve publiciteit
Maar na een interruptie van de PvdA erkende de wethouder wel dat dat mandaat eigenlijk niet meer van toepassing was, nadat een advocatenkantoor al snel had gewaarschuwd dat ontslag voor veel negatieve publiciteit zou zorgen, en daarmee een politieke zaak zou worden. Janssen stelde verder dat het college betreurt dat personen geraakt zijn door de gang van zaken. "Maar ik wil heel graag verder met de medezeggenschap en de bonden zo snel mogelijk het onderling vertrouwen herstellen. Het hele college hecht daar veel waarde aan. Natuurlijk hebben we lessen getrokken uit wat er is gebeurd."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen