Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Spionagekwestie: 'College ging bedachtzaam te werk'

Geplaatst opdinsdag 12 februari 2019 - 21:49

Wethouder Jim Janssen van Maastricht zegt dat de verwijten aan het adres van het college van B&W in de zogeheten spionagekwestie geen recht doen aan de werkelijkheid.

Volgens hem is het college bedachtzaam te werk gegaan.

Misdragingen
In een extra vergadering van de gemeenteraad stelde de wethouder van de Senioren Partij Maastricht (SPM) dat een bestuurder er niet aan ontkomt om af en toe de vraag te stellen of er misdragingen van ambtenaren aan de orde zijn die eventueel een ontslag rechtvaardigen.

Lees ook: SP: 'Spionage-affaire beschadigt imago gemeente ernstig'

Kritisch
De gemeente liet in het geheim de mails van tientallen ambtenaren lezen die kritisch waren over de gang van zaken rond een gezamenlijk kantoor van de ondersteunende diensten van Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen. Ook werd gekeken naar de mogelijkheid om een aantal kaderleden van de vakbond te ontslaan.

Verantwoordelijk
Maar volgens Janssen is dat idee snel losgelaten omdat er geen grond voor was. Zo kwam het ook niet terecht in de definitieve notulen van de vergadering waarin dat aan de orde werd gesteld. Voor het inschakelen van een bureau voor bedrijfsrecherche die de mails van 41 ambtenaren bekeek, was de gemeentesecretaris verantwoordelijk, zo betoogde Janssen. "Dat het college daarbij op afstand stond, is gebruikelijk", zo zei hij.

Negatieve publiciteit
Maar na een interruptie van de PvdA erkende de wethouder wel dat dat mandaat eigenlijk niet meer van toepassing was, nadat een advocatenkantoor al snel had gewaarschuwd dat ontslag voor veel negatieve publiciteit zou zorgen, en daarmee een politieke zaak zou worden. Janssen stelde verder dat het college betreurt dat personen geraakt zijn door de gang van zaken. "Maar ik wil heel graag verder met de medezeggenschap en de bonden zo snel mogelijk het onderling vertrouwen herstellen. Het hele college hecht daar veel waarde aan. Natuurlijk hebben we lessen getrokken uit wat er is gebeurd."

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen