Overslaan en naar de inhoud gaan

Spionagekwestie: 'College ging bedachtzaam te werk'

Geplaatst opdinsdag 12 februari 2019 - 21:49

Wethouder Jim Janssen van Maastricht zegt dat de verwijten aan het adres van het college van B&W in de zogeheten spionagekwestie geen recht doen aan de werkelijkheid.

Volgens hem is het college bedachtzaam te werk gegaan.

Misdragingen
In een extra vergadering van de gemeenteraad stelde de wethouder van de Senioren Partij Maastricht (SPM) dat een bestuurder er niet aan ontkomt om af en toe de vraag te stellen of er misdragingen van ambtenaren aan de orde zijn die eventueel een ontslag rechtvaardigen.

Lees ook: SP: 'Spionage-affaire beschadigt imago gemeente ernstig'

Kritisch
De gemeente liet in het geheim de mails van tientallen ambtenaren lezen die kritisch waren over de gang van zaken rond een gezamenlijk kantoor van de ondersteunende diensten van Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen. Ook werd gekeken naar de mogelijkheid om een aantal kaderleden van de vakbond te ontslaan.

Verantwoordelijk
Maar volgens Janssen is dat idee snel losgelaten omdat er geen grond voor was. Zo kwam het ook niet terecht in de definitieve notulen van de vergadering waarin dat aan de orde werd gesteld. Voor het inschakelen van een bureau voor bedrijfsrecherche die de mails van 41 ambtenaren bekeek, was de gemeentesecretaris verantwoordelijk, zo betoogde Janssen. "Dat het college daarbij op afstand stond, is gebruikelijk", zo zei hij.

Negatieve publiciteit
Maar na een interruptie van de PvdA erkende de wethouder wel dat dat mandaat eigenlijk niet meer van toepassing was, nadat een advocatenkantoor al snel had gewaarschuwd dat ontslag voor veel negatieve publiciteit zou zorgen, en daarmee een politieke zaak zou worden. Janssen stelde verder dat het college betreurt dat personen geraakt zijn door de gang van zaken. "Maar ik wil heel graag verder met de medezeggenschap en de bonden zo snel mogelijk het onderling vertrouwen herstellen. Het hele college hecht daar veel waarde aan. Natuurlijk hebben we lessen getrokken uit wat er is gebeurd."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen