Overslaan en naar de inhoud gaan

Spilfunctie voor Amber Alert in Europees politienetwerk

Geplaatst opwoensdag 20 november 2019 - 13:17

Amber Alert gaat een belangrijke rol spelen in een nieuw Europees politienetwerk om vermiste personen terug te vinden.

De Beekse stichting wordt het secretariaat, zo meldt de NOS.

Intensieve samenwerking
Bij het nieuwe netwerk, dat PEN-MP gaat heten, gaan Europese politiediensten intensief samenwerken om naast vermiste kinderen ook vermiste volwassenen op te sporen. Amber Alert heeft al meermaals gelobbyd in Brussel voor een dergelijk netwerk. Nu wordt er gehoor aan gegeven.

Lees ook: Succesvol Amber Alert bestaat 10 jaar

Buitenland
Frank Hoen van Amber Alert legt uit dat ontvoerders vaak bewust naar het buitenland rijden om zo buiten het bereik van de Nederlandse politie te blijven. "Dan moet je zo snel mogelijk ook buiten Nederland gaan zoeken. Dat wordt nu makkelijker", zegt hij. "Politiemensen in heel Europa weten via het netwerk precies wie ze om 3:00 uur 's nachts moeten hebben in een ander land. Dan wordt de zaak daar verder gezet op de manier zoals dat land het doet. Dat kan met Amber Alerts, maar het gebeurt ook via mediacampagnes of op andere manieren."

Het netwerk was tot nu toe informeel. Naast Nederland zijn Tsjechië, Denemarken, Estland, Frankrijk, Italië, Ierland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Slowakije, Slovenië, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Bosnië-Herzegovina, Zwitserland en Canada erbij aangesloten.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen