Overslaan en naar de inhoud gaan

Spik en Span wist na minuut dat duo zou winnen

Geplaatst opzaterdag 8 februari 2020 - 12:59

Spik en Span won vrijdagavond met het nummer 'Vrunj tot de allerleste runj' het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) in Echt. Zelf wisten de zangers en schrijvers van het nummer, Niek Dirkx en Jo Huijnen, al na een minuut optreden dat ze zouden winnen.

"Bij de eerste zin van het couplet, toen iedereen meezong, had ik al kippenvel", zegt Niek Dirkx.

Thuiswedstrijd
Jo Huijnen zegt dat hij de overwinning 'niet echt had verwacht'. "Je houdt er wel rekening mee. Er zijn nog maar twintig deelnemers over. Het is ook in Echt en mensen vonden het een goed lied. Na een minuut van ons optreden dacht ik al: dit gaat het worden." Het duo komt uit Susteren en speelde dit keer een echte thuiswedstrijd in hun eigen gemeente.

Video: L1

Nuchter
"We zagen in de zaal al dat het nummer heel goed aansloeg", aldus Dirkx. "Dus we vonden wel dat het heel goed ging. We zijn heel erg tevreden over wat we gisteren hebben neergezet. Echt geweldig." Wel blijven de mannen nuchter ondanks hun vierde LVK-overwinning. "We zijn Jo en Niek en we maken liedjes. Dat blijft zo", volgens Dirkx.

Lees ook: Spik en Span sleept voor vierde keer LVK-titel in de wacht

Tweede
Bjorn en Mieke werden tweede met hun nummer 'Brèk de Nácht'. Ook in 2017 en 2018 eindigden ze op de tweede plek. In 2019 werden ze derde. "We zijn goede vrienden", zegt Huijnen over het duo uit Venray. Dirkx vult aan dat het goed klikt tussen de deelnemers. "Mensen gunnen elkaar heel veel."

Deel dit bericht via
Overzicht
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen