Overslaan en naar de inhoud gaan

Spik en Span sleept voor vierde keer LVK-titel in de wacht

Geplaatst opvrijdag 7 februari 2020 - 22:55

Spik en Span heeft vrijdagavond in een uitverkocht paviljoen in Echt de 44ste editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) gewonnen.

Het gezelschap uit Susteren wist met het nummer 'Vrunj tot de allerleste runj' voor de vierde keer de Bertha Paulissen Wisseltrofee in de wacht te slepen.

Erepodium
Spik en Span is de opvolger van Hoondervel, dat de winst vorig jaar in het MECC wist te grijpen. Bjorn en Mieke eindigden met het nummer 'Brèk de Nácht' op een tweede plek. Winnaar van vorig jaar Hoondervel maakt het erepodium met hun liedje 'De Proostende Provincie' compleet. Zij eindigden als derde.

Video: L1

Publiek
De winnaars kregen in totaal 77 punten, twaalf meer dan nummer twee Bjorn en Mieke. De groep uit Venray was wel de favoriet bij het stemmende publiek. In de SMS-ronde kreeg het nummer Brèk de Nácht de meeste punten, gevolgd door Spik en Span. Ruim 22.000 mensen brachten met een tekstberichtje hun stem uit.

Bekijk hier de volledige uitzending terug.

Oud-winnaars
In totaal deden twintig muzikale acts mee met het LVK. Vier oud-winnaars streden opnieuw mee om de winst in de finale: naast Spik en Span waren dat De Geliënde, Hoondervel en La Bamba. Oud-winnaars als De Toddezèk, Kartoesj, Christel & Quinn en Paul & Leo wisten zich niet te plaatsen voor de finale.

Video: L1

Felicitatiebezoek
Ook dit jaar gaat L1 natuurlijk langs bij de winnaars van het LVK. En wel direct zaterdagochtend om 10.00 uur. Het feestje waarbij Henk Hover, Tom Doesborg en Ron Aspers hun jaarlijks felicitatiebezoekje brengen aan de winnaars. En met hen nog vele andere artiesten, vrienden en familie. Zaterdagochtend 8 februari vanaf 10:00 live op L1 Radio, L11 Alaaf Facebook en op de site van L1.

Meervoudig winnaars
Het winnende lied werd geschreven door Niek Dirkx en Jo Huijnen, die ook dit jaar weer samen met Jos Wackers samenwerkten met Spik en Span. Als meervoudig titelwinnaars waren de mannen uit Susteren op voorhand dus al zeker niet kansloos.

LVK Bjorn en Mieke
Bjorn en Mieke eindigden als tweede op het LVK in Echt.
Foto: L1

Eenzaamheid
Nummer twee Bjorn en Mieke trad dit jaar op in een ongewijzigde opstelling. De Venrayse vastelaovendvrienden bouwen met hun nieuwe liedje verder op de weg die in 2012 werd ingeslagen. Met hun LVK-nummer willen Bjorn & Mieke met deze dagen het thema eenzaamheid onder de aandacht brengen. ‘Brèk de Nácht' is geschreven door Roel Gommans, Julse Reivers en Leon Arts.

Bekijk hier de volledige uitslag van het LVK.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen