Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Spijt van grote woorden’ officier in zedenzaak

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2015 - 6:00

Het Openbaar Ministerie betreurt de 'grote woorden' die de zaaksofficier heeft gebruikt tijdens de pro-forma-zitting van de Valkenburgse zedenzaak.

Dat zegt Roger Bos, hoofdofficier van het parket Limburg, in een interview met de Limburgse kranten.

Ferm
De aanklager maakte tijdens die zitting, op 23 januari van dit jaar, in ferme bewoordingen duidelijk dat tientallen mannen een bezoek van de politie konden verwachten: "Dat het gevolgen kan hebben voor hun huwelijk of relatie, daar zit ik niet mee. Deze mannen hadden seks met een minderjarige. Ik ga ze niet helpen dat geheim te houden."

Begrip
Bos kan aan de ene kant begrip opbrengen voor deze uitspraken, met het oog op de context waarin ze werden gedaan. "Ze zijn in het heetst van de strijd uitgesproken, toen hij het opnam tegen een advocaat die vond dat pooierboy Armin A. er slechts met een taakstraf vanaf moest komen." Aan de andere kant erkent Bos dat het taalgebruik niet past bij het Openbaar Ministerie.

Resoneren
"De officier van justitie heeft tijdens die zitting te grote woorden gebruikt. Daar heb ik nog een stevig gesprek met hem over gevoerd. Het probleem is dat die woorden zijn blijven resoneren in de media en voor een bepaalde dynamiek hebben gezorgd. Misschien had het OM er eerder afstand van moeten nemen, al weet ik niet of dat verder wat uitgemaakt had."

Beluister in het audiofragment een analyse van L1-verslaggever Wouter Nelissen.

Zelfmoorden
Bos benadrukt dat er in zijn ogen geen causaal verband is tussen de felle woorden van de zaaksofficier en de twee zelfmoorden van verdachten in de Valkenburgse zedenzaak. "Absoluut niet. Dat bestrijd ik ten zeerste. Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is. Maar dit gaat over schuld en schaamte over eigen gedrag, niet over uitspraken van een zaaksofficier."

Wouter Nelissen op L1 Radio over de uitlatingen van hoofdofficier Roger Bos.

Lees een interview met de officier van justitie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Rechtbank buigt zich over Valkenburgse zedenzaak
Armin A. wordt niet onderzocht in Pieter Baan Centrum
OM eist drie jaar cel tegen loverboy Armin A.
Valkenburgse zedenzaak gaat in openbaarheid verder
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen