Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Spierzwakte forse kostenpost in zorg

Geplaatst opmaandag 11 april 2016 - 6:00

De zorgkosten voor een oudere die door zwakke spieren en verlies aan spiermassa lichamelijk slecht functioneert, zijn gemiddeld bijna drie keer hoger dan de uitgaven voor een oudere met normale spiermassa en -kracht.

​Volgens berekeningen van gezondheidswetenschapper Donja Mijnarends kost de zorg voor een spierzwakke senior ruim 17.000 euro per jaar, terwijl ouderen zonder deze beperking jaarlijks zo’n 6100 euro aan zorg gebruiken.

Promotie
Ze meldt dit in haar proefschrift waarop ze binnenkort aan de Universiteit Maastricht (UM) promoveert, zo schrijven de Limburgse kranten.

De hoogste kosten vond Mijnarends bij ouderen die in een verzorgingshuis verblijven. Verlies aan spierkracht is normaal bij het ouder worden, maar verergert vooral door gebrek aan beweging.

Lees hier het uitgebreide verhaal van De Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hoogleraar: marktwerking in zorg werkt goed
Eén op de drie 65-plussers is vorig jaar gevallen
Cadeaubonnen voor rokers die stoppen
Maastrichts onderzoek: groter kind door antibiotica
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen