Overslaan en naar de inhoud gaan

Spierziekte ALS laat scholieren letterlijk ijskoud

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 16:27

Zo’n 50 leerlingen en medewerkers van scholengemeenschap Den Hulster in Venlo dompelden zich vrijdag onder in een bad vol ijsklontjes om geld bijeen te brengen voor de stichting Holland4ALS.

Ieder jaar op de laatste dag voor de kerstvakantie organiseert college Den Hulster in Venlo een kerstmarkt. Daar worden spullen verkocht die de leerlingen zelf hebben gemaakt. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Video: L1

Sponsorgeld
Dit jaar is dat goede doel de stichting Holland4ALS, die zich inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en genezing van ALS, een ongeneeslijke ziekte die de spieren aantast. De leerlingen die zich hadden aangemeld voor het ijsbad, moesten wel eerst een bedrag aan sponsorgeld meebrengen.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen