Overslaan en naar de inhoud gaan

Spierziekte ALS laat scholieren letterlijk ijskoud

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 16:27

Zo’n 50 leerlingen en medewerkers van scholengemeenschap Den Hulster in Venlo dompelden zich vrijdag onder in een bad vol ijsklontjes om geld bijeen te brengen voor de stichting Holland4ALS.

Ieder jaar op de laatste dag voor de kerstvakantie organiseert college Den Hulster in Venlo een kerstmarkt. Daar worden spullen verkocht die de leerlingen zelf hebben gemaakt. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Video: L1

Sponsorgeld
Dit jaar is dat goede doel de stichting Holland4ALS, die zich inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en genezing van ALS, een ongeneeslijke ziekte die de spieren aantast. De leerlingen die zich hadden aangemeld voor het ijsbad, moesten wel eerst een bedrag aan sponsorgeld meebrengen.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen