Overslaan en naar de inhoud gaan

Spierziekte ALS laat scholieren letterlijk ijskoud

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 16:27

Zo’n 50 leerlingen en medewerkers van scholengemeenschap Den Hulster in Venlo dompelden zich vrijdag onder in een bad vol ijsklontjes om geld bijeen te brengen voor de stichting Holland4ALS.

Ieder jaar op de laatste dag voor de kerstvakantie organiseert college Den Hulster in Venlo een kerstmarkt. Daar worden spullen verkocht die de leerlingen zelf hebben gemaakt. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Video: L1

Sponsorgeld
Dit jaar is dat goede doel de stichting Holland4ALS, die zich inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en genezing van ALS, een ongeneeslijke ziekte die de spieren aantast. De leerlingen die zich hadden aangemeld voor het ijsbad, moesten wel eerst een bedrag aan sponsorgeld meebrengen.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen