Overslaan en naar de inhoud gaan

Speurders naar voortvluchtige militair vinden camouflagetent

Geplaatst opdonderdag 20 mei 2021 - 19:53

De speurders die in België op zoek zijn naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings hebben een achtergelaten camouflagetent, een slaapzak en nog wat andere spullen gevonden.

De man zelf is vooralsnog onvindbaar.

Bivak
Het is nog onduidelijk of de spullen die op de Mechelse Heide zijn gevonden van de gezochte scherpschutter zijn, melden Belgische media. Woordvoerster Wenke Roggen van het Federaal Parket wilde niets kwijt over de vondsten: "Ik bevestig noch ontken. De zoektocht is gaande". Mogelijk heeft Conings, die sinds maandag spoorloos is, in het tentje gebivakkeerd. Maar het zou ook om een jagerstent kunnen gaan, opperen onder meer De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Klopjacht
Honderden militairen en agenten zijn begonnen het uitgestrekte natuurgebied van de Hoge Kempen uit te kammen. Dat doen ze meter voor meter. De politie gaat ervan uit dat Conings, die zij beschouwt als een gevaarlijke extremist die het gemunt zou hebben op politici en virologen, nog leeft en zich zwaarbewapend in het nationaal park heeft verschanst.

Lees ook: 'Voortvluchtige gewapende militair blijft zich verplaatsen'

Bij de Mechelse Heide hebben zich donderdag een grote politiemacht, veel militairen met onder andere gepantserde voertuigen en een legertje journalisten verzameld.

Video: Orange Media
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen