Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Spetterende start voor inzamelingsactie Voedselbank

Geplaatst opzaterdag 1 december 2018 - 7:00

De actie 'L1 Samen voor de Voedselbank' is dit jaar goed van start gegaan.

Hoewel de inzamelingsactie officieel nog moet beginnen, zijn al veel Limburgers in actie gekomen om lang houdbare producten in te zamelen voor de Limburgse voedselbanken.

Veel acties gemeld
Al ruim tachtig mensen hebben zich aangemeld om producten in te zamelen. Ook zijn de eerste spullen al ingeleverd bij verschillende inzamellocaties van SNS Bank, Albert Heijn en Jan Linders en bij acties van verschillende particulieren. In totaal zijn er al zo’n 10.000 producten binnen en is er online al ruim 4.000 euro gedoneerd.

Lees ook: Voedselbank-actie laat kassa Albert Heijn crashen

Vorig jaar werd voor ruim een half miljoen euro aan lang houdbare producten ingezameld. De actie loopt dit jaar van woensdag 5 tot en met donderdag 13 december.

Tocht door provincie
De aftrap van de actie is woensdag met een tocht van L1-verslaggevers door de provincie. Drie verslaggevers gaan live op radio en tv op pad om in alle 33 gemeenten spullen in te zamelen. De tocht is ook online op de voet te volgen.

Lokale omroepen
L1 maakt tijdens de actieweek onder andere live radio in samenwerking met een aantal lokale omroepen. De uitzendingen worden gemaakt vanuit de studio's van RTV Parkstad, Maasland Radio, ML5 en Omroep P&M. Op de slotdag komt de L1 Ochtendshow live uit vanuit de Voedselbank Venlo en is er vanaf 18:30 uur een grote finaleshow op tv.

Lees ook: Betaalbedrijf schenkt honderden pakketten aan Voedselbank

Online doneren
Om de actie te ondersteunen is het niet per se nodig om zelf lang houdbare producten in te zamelen. Er kunnen ook online voedselpakketten worden gedoneerd via de website van L1.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen