Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Spetterende start voor inzamelingsactie Voedselbank

Geplaatst opzaterdag 1 december 2018 - 7:00

De actie 'L1 Samen voor de Voedselbank' is dit jaar goed van start gegaan.

Hoewel de inzamelingsactie officieel nog moet beginnen, zijn al veel Limburgers in actie gekomen om lang houdbare producten in te zamelen voor de Limburgse voedselbanken.

Veel acties gemeld
Al ruim tachtig mensen hebben zich aangemeld om producten in te zamelen. Ook zijn de eerste spullen al ingeleverd bij verschillende inzamellocaties van SNS Bank, Albert Heijn en Jan Linders en bij acties van verschillende particulieren. In totaal zijn er al zo’n 10.000 producten binnen en is er online al ruim 4.000 euro gedoneerd.

Lees ook: Voedselbank-actie laat kassa Albert Heijn crashen

Vorig jaar werd voor ruim een half miljoen euro aan lang houdbare producten ingezameld. De actie loopt dit jaar van woensdag 5 tot en met donderdag 13 december.

Tocht door provincie
De aftrap van de actie is woensdag met een tocht van L1-verslaggevers door de provincie. Drie verslaggevers gaan live op radio en tv op pad om in alle 33 gemeenten spullen in te zamelen. De tocht is ook online op de voet te volgen.

Lokale omroepen
L1 maakt tijdens de actieweek onder andere live radio in samenwerking met een aantal lokale omroepen. De uitzendingen worden gemaakt vanuit de studio's van RTV Parkstad, Maasland Radio, ML5 en Omroep P&M. Op de slotdag komt de L1 Ochtendshow live uit vanuit de Voedselbank Venlo en is er vanaf 18:30 uur een grote finaleshow op tv.

Lees ook: Betaalbedrijf schenkt honderden pakketten aan Voedselbank

Online doneren
Om de actie te ondersteunen is het niet per se nodig om zelf lang houdbare producten in te zamelen. Er kunnen ook online voedselpakketten worden gedoneerd via de website van L1.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen