Overslaan en naar de inhoud gaan

SP'er gaat voor priesterschap: 'Geen verrassende stap'

Geplaatst opwoensdag 4 september 2019 - 10:13

Bram Pulles, de Maastrichtse SP-fractievoorzitter die de politiek inruilt voor het seminarie in Rolduc, ziet zijn carrièreswitch niet als een verrassende stap.

"De SP is een maatschappelijk bewogen partij. Er zijn veel katholieken en andere religieuzen die lid zijn van de SP, die in raden of provinciehuizen zitten", zei Pulles woensdagochtend op L1 Radio. "De SP staat ook open voor religieuze mensen."

Lees ook: SP-politicus Pulles wordt liever priester

Binnen SP
De 25-jarige Pulles, die dolgraag priester wil worden, kan zich wel voorstellen dat zijn overstap bij anderen de wenkbrauwen deed fronsen. "Het klopt wel dat het voor veel mensen een verrassing was. Bij mensen binnen de SP kwam het niet geheel als een verrassing", zegt hij. Pulles voegt daaraan toe dat hij binnen de partij 'altijd zijn christelijke normen en waarden tot uiting heeft kunnen brengen'.

Zoekende
Afdelingsvoorzitter Jack Gerats van de SP Maastricht zei dinsdag tegen het ANP dat Pulles' stap hem niet verraste. "We kennen de religieuze kant van Bram. Hij is al een tijd zoekende geweest. Bram gaat ervoor, ook al is deze stap ongebruikelijk in de huidige samenleving."

Laatste raadsvergadering
Pulles bracht de partij van zijn beslissing op de hoogte nadat bij het seminarie alles geregeld was. "Dat was afgelopen vrijdag. Pas toen heb ik alles in werking gesteld om de partij in te lichten." Hij beseft echter dat hij zijn werk bij de partij niet 'zomaar' kan laten liggen. "Ik blijf in principe nog tot komende dinsdag aan. Dan is mijn laatste raadsvergadering."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen